Fribytterdrømme udgiver single med Lydmor og annoncerer album og turné

Fribytterdrømme udgiver single med Lydmor og annoncerer album og turné

"Det skinnende" featuring Lydmor er seneste single fra albummet Skin, der udkommer den 4. oktober. 31. oktober indleder de en Danmarksturné.

Det danske band Fribytterdrømme har netop udgivet deres nyeste single “Det skinnende” i selskab med Lydmor. Singlen er fra det kommende album Skin, der udkommer den 4. oktober og som desuden byder på sidste års singler “Egodød” og “Hallusignaler”.

Til at offentliggøre det nye album har gruppen fået besøg af deres største fan, der viser sig at være Peter Gantzler.

Artiklen fortsætter under videoen

LÆS OGSÅ: Mere end habile halusignaler fra nutidige retrorockere

Fribytterdrømme fandt sammen med Lydmor på “Det skinnende” efter en medvirken i P6 Beat-programmet Henrik og Pladepusherne.

– Jenny “Lydmor“ Rossander og jeg mødtes tilfældigt i Henrik Aagaards P6 Beat-program Henrik og Pladepusherne. På et tidspunkt falder snakken på David Lynch og sangen “Blue Velvet”, og Jenny synger et par linjer af sangen a cappella. Der faldt jeg pladask for hendes vokal og tog kontakt senere samme dag for at høre, om hun ville være feature på sangen “Det skinnende". Hun var frisk med det samme,” fortæller Fribytterdrømme-forsangeren Lau I.V. Pedersen i en pressemeddelelse.

Fribytterdrømmes kommende Skin markerer samtidig et nyt musikalsk udtryk for det danske band, der på det nye album bevæger sig væk fra titlen som syrerockband eller rockband og over i det mere dansende og ekstatiske, der stadig bevarer den psykedeliske stil.

– Der er arbejdet hårdt og koncentreret med vores kunst og de retninger, som den bringer os. Intet er udelukket. Intet er forbudt, så̊ længe det tjener den gode sang med den gode tekst.

LÆS OGSÅ: Inciterende bolchemasse over Odense

Den danske gruppe udgav albummene Superego i 2017 og Labyrintens farver i 2015, der begge blev tildelt fire stjerner af vores anmeldere.

Fribytterdrømme har i år blandt andet medvirket i CPH:DOX-dokumentaren Fribytterdrømmen og spillet adskillige anmelderroste koncerter, heriblandt en P6 Beat Rocker-koncert.

Artiklen fortsætter under sangen

Derudover har Fribytterdrømme annonceret en stor turné og kan opleves følgende steder til efteråret:

31.10: Nygadehuset, Aabenraa Kulturhus, Aabenraa

01.11: Sønderborghus, Sønderborg

02.11: Foderstoffen, Rudme

07.11: Viften, Rødovre

08.11: Gimle, Roskilde

09.11: DR Koncerthuset, Studie 2, København

14.11: Atlas, Aarhus

15.11: Paletten, Viborg

16.11: Posten, Odense

20.11: Skråen, Aalborg

21.11: Tøjhuset, Fredericia

22.11: Bygningen, Vejle

23.11: Godset, Kolding

28.11: Fermaten, Herning

29.11: Tapperiet, Køge

30.11: Musikhuzet Bornholm, Rønne


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA