x

Gogol Bordello til Vega

Gogol Bordello til Vega

Billeder: Morten Thun, fra Gogol Bordellos koncert med Quit Your Dayjob på VoxHall i Århus, juni 2007

Gogol Bordello, det hyperenergiske New York-folk-punk-band med de østeuropæiske rødder, har efterhånden fået en trofast fanskare i Danmark efter deres yderst svedige koncerter de seneste par år.

Nu kommer de tilbage til Vega i København, nærmere betegnet 27. november. Det er præcis et år minus to dage siden, de sidst besøgte samme sted til en intens koncert oven på udgivelsen af deres seneste studiealbum ”Super Taranta”.

Siden dengang har gruppen turneret verden over og samlet inspiration til det næste album. Og så har der været premiere på Madonnas filmiske instruktørdebut, ”Filth And Wisom”, hvor Gogol Bordellos karismatiske forsanger Eugene Hütz har hovedrollen, ligesom bandet har en mindre rolle som sig selv i filmen. Filmen er ganske vist ikke blevet den helt store succes, men alligevel... Og Madonna havde også Hütz og flere andre Bordello-medlemmer med på scenen til Live Earth-koncerten i London sidste sommer.

I juni 2007 spillede Gogol Bordello på VoxHall i Århus, og da skrev GAFFAs Erik Barkman blandt andet følgende i sin begejstrede, femstjernede anmeldelse:

”Vi er en halv time inde i koncerten, og den gale gøgler Eugene Hütz har for længst mobiliseret selv de tungeste ben på det lidt sløjt befolkede dansegulv. Opskriften er enkel nok: Dansable Balkan-rundgange, ubændig live-energi og en tøjstil så bizar, at der ikke kan blive tale om at spille smart.”

Og senere:
”Musikkens nuancer lider måske nok en anelse under det galopperende tempo, men der er stadig masser af plads til showmanship. Hütz må være forhåndsfavorit til titlen som the hardest working man in show business, og hans band følger fint trop.”

Forsalget til koncerten starter fredag 27. juni kl. 10:00 via Billetlugen samt Fona-butikker landet over.


Gogol Bordellos hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA