x

Ibrahim Electric på vej med femmer

Ibrahim Electric på vej med femmer

Jazz/rock/funk/world-med-mere trioen Ibrahim Electric har haft masser af medvind i den senere år, ikke mindst for deres særdeles medrivende koncerter. Gruppen består af guitarist Niclas Knudsen, trommeslager Stefan Pasborg og Hammond-organist Jeppe Tuxen, der sammen og hver for sig også har spillet med en lang række kunstnere inden for både jazz og rock og det, der ligner.

Ibrahim Electric har tidligere udgivet fire album, debuten på indie-jazz/rock/avantgarde-selskabet ILK, og deres tre følgende på det velrenommerede jazzselskab Stunt Records, senest ”Absinthe” fra 2006, som blev nomineret ved DMA Jazz 2007 i kategorien “Årets Crossover Udgivelse”. Og som GAFFAs Ivan Rod tildelte fire stjerner og blandt andet følgende ord:

“Der er noget finurligt og energisk, uimponeret og ublokeret over Ibrahim Electric (…). De tre formår sammen at udbygge eksisterende rammer og genrer i en sådan grad, at man kun kan juble og glædes med dem og deres musik."

Ibrahim Electric har nu valgt at indgå samarbejde med Tactic Records, der primært er kendt for udgivelser med rocknavne som Decorate.Decorte og næste-navnebrødrene Lily Electric.

Om dette skift udtaler Stefan Pasborg i en pressemeddelelse:
”Vi har bevidst valgt at rykke teltpælene op og flytte fra et af Skandinaviens største jazz-labels til at samarbejde med Tactic Records, som først og fremmest befinder sig indenfor rock-genren. Dette er noget, vi har gjort, da vi er blevet mere og mere bevidste om Ibrahim Electrics folkelige appeal – hvad enten vi spiller på Danmarks Smukkeste Festival, Copenhagen Jazz Festival, Jelling Festival eller i Berlin, London eller Bangkok.”

“Vi føler, at Tactic Records og Target Distribution kan hjælpe os videre og ud af den snærende spændetrøje, som en genre-betegnelse som for eksempel “jazz” kan være... Ibrahim Electric er så meget mere end jazz, og vi tror, at Tactic Records er et selskab, som forstår, hvor stort et potentiale Ibrahim Electric egentlig har, og som kan være med til at åbne for de rigtige kanaler for bandets fremtid.”

Jacob Krogholt fra Tactic Records udtaler:
“Vi er rigtig glade for at signe et så musikalsk spændende band som Ibrahim Electric. De er et band, der har deres helt egen ting kørende, og de er brillante musikere, som med deres manglende respekt for musikalske konventioner har et stort potentiale for at nå rigtig bredt ud. Ligesom bandet selv bevæger sig ud af deres vante omgivelser ved at signe med os, udvider Tactic Records også sine musikalske rammer gennem samarbejdet med Ibrahim Electric, hvilket vi ser som en stor og positiv udfordring.”

Inden udgivelsen af ”Brothers of Utopia” mandag den 8. september spiller Ibrahim Electric over sommeren en række koncerter i Danmark, Norge, Holland og Irland, og endvidere tager bandet i september/oktober på en længere Danmarks-tour. Trioens sommerturné ser ud som følger:

27. juni – Kløften Festival, Haderslev
10. juli – Stengade 30 (Copenhagen Jazz Festival)
11. juli – Vandjazz (Copenhagen Jazz Festival)
11. juli – Stengade 30 (Copenhagen Jazz Festival)
12. juli – Stengade 30 (Copenhagen Jazz Festival)
7. august – Varanger Festival (NO)
8. august – Hemnes Jazz (NO)
15. august - Haarlem Jazz Festival (NL)
16. august - Haarlem Jazz Festival (m. Ray Anderson) (NL)
31. august – Electric Picnic Festival (IR)

Ibrahim Electric på MySpace


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA