x

Guitar, Guitar, Guitar - det er hvad det handler om ...

Guitar, Guitar, Guitar - det er hvad det handler om ...

Gråhårede hippietyper, side om side med unge heavy metal knægte, helt almindelige familiefædre, drenge og unge mænd, mødes hvert år den første weekend i oktober, til årets største danske guitarevent, Copenhagen Guitar Show. Det der bringer dem sammen, på tværs af kulturelle og sociale mangfoldigheder, er den fælles kærlighed til guitaren.

Copenhagen Guitar Show
- er intet mindre end det totale slaraffenland for drenge i alle aldre. Gæsterne på showet kommer typisk for at købe, eller sælge eller bytte. Andre vil bare have oplevelsen. Kendte professionelle musikere, entusiastiske hobbymusikere, nybegyndere på instrumentet, wannabee rockstars, du møder dem alle her, hvor tusindvis af guitarer og udstyr, i alle prisklasser, er samlet under et tag. En gæst har beskrevet Copenhagen Guitar Show som paradis på jord for guitarelskere …

Der er gratis adgang til arrangementet for unge under 18 år, og studerende kommer ind for halv pris. En billet koster 150 kr. og gælder begge dage.

Billetten giver adgang til både udstilling og clinics.

Et internationalt guitarshow
Det er en farverig flok udstillere du møder, og nogle kommer langvejs fra. Der er flest fra Danmark, men stemningen er international når udstillere fra bl.a. Sverige, Norge, Tyskland, Holland, Frankrig, Spanien, Polen, Tjekkiet,Grækenland og USA, samles i København til denne årlige danske musikbegivenhed.

Du bliver præsenteret for guitarbyggerkunst i verdensklasse, og antallet af udenlandske guitarbyggere på udstillingen, er i år højere end nogensinde før. De bedste danske guitarbyggere er selvfølgelig også med.

Er du på udkig efter din drømmeguitar eller bas, så er det her du finder det største udvalg af både nye og brugte instrumenter, og tilhørende udstyr, samlet på et sted. Er du handelsmand, kan du garanteret snakke dig til en god pris. Du kan også tjekke standene med den nyeste musikteknologi.

gallery_large

Stedet hvor du kommer tæt på stjernerne

For et par år siden begyndte pludselig en mumlen blandt gæsterne på udstillingen - jamen er det ikke? Jo, den verdenskendte bluesguitarist Joe Bonamassa var i byen, og sammen med alle de andre nørder, skulle han selvfølgelig lige tjekke lidt guitarer ud.

De danske og internationale topmusikere der gennem tiden har lagt vejen forbi showets clinicscene tæller prominente navne som Mike Stern, Paul Gilbert, den engelske jazzguitarist Martin Taylor, den tidligere Guns N’Roses guitarist Ron ‘Bumblefoot Thal, Rob Caggiano fra Volbeat, og Dizzy Mizz Lizzy, blot for at nævne nogle få.

Du kan se den fulde liste over tidligere clinicartister på showets hjemmeside.
www.copenhagenguitarshow.dk/clinickunstnere/

gallery_large

De internationale stjerner på clinicsscenen er i år bassisten Marco Mendoza, guitaristen Gus ‘G’ fra Ozzy Osborne og YouTube fænomenet Rick Graham. De stærke danske navne er guitaristerne Søren Andersen, Mika Vandborg, Søren Reiff, Simon Gotthelf, Steffen Schackinger, Steffen Westmark og Jens Warmløse.

Hele clinicprogrammet kan ses på guitarshowets hjemmeside:
www.copenhagenguitarshow.dk/clinicprogram/

gallery_large

Copenhagen Guitar Show er for alle. Selv om du ikke selv spiller på et instrument, er et lille kig om bag kulisserne i musikverdenen, og et besøg på Copenhagen Guitar Show, en ganske fed oplevelse. Den helt unikke stemning der er her, finder du nemlig ingen andre steder. Alle er velkomne som gæster, også hvis det bare er for at kigge på, og mærke stemningen.

www.copenhagenguitarshow.dk

www.facebook.com/copenhagen guitar show


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA