x

Tool detroniserer Taylor Swift

Tool detroniserer Taylor Swift

Tool stryger ind på førstepladsen på Billboards top 200-albumliste

I sidste uge indtog Taylor Swifts Lover en suveræn førsteplads på Billboard, den amerikanske albumhitliste, med imponerende 867.000 af de såkaldte enheder (akkumulering af fysisk salg, track downloads og streams, red.). I denne uge er det dog ikke Swift, der fører feltet. Der er derimod amerikanske Tool, som med den bedste uge for et rockalbum siden Dave Matthews Band i 2018 har solgt 270.000 enheder. Et tal, der altså er nok til at indtage førstepladsen. Der er selvfølgelig tale om det netop udkomne album, Fear Inoculum.

LÆS OGSÅ: Progressiv simreret med 13 års kogetid

Bemærkelsesværdigt er det, at 248.000 af Tools samlede endda er fysiske albumsalg. Og det endda uden presale-promotions, koncertbilletter eller andre fordele, som ellers er blevet normen i den moderne musikverden. Fear Inoculum er Tools ikke mindre end tredje album til at gå nummer 1 på den prestigefyldte liste, og det er bandets første album i 13 år.

Top 10-listen fuldendes af Taylor Swift, Lana Del Rey, Lil Tecca, Young Thug, Lizzo, Billie Eilish, Chris Brown, Ed Sheeran og Travis Scott.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA