x

Coldplay nummer et på begge sider af Atlanten

Coldplay nummer et på begge sider af Atlanten

Coldplay har god grund til at råbe ”leve livet!” i disse dage. Ikke blot gik deres nye album, ”Viva La Vida or Death And All His Friends”, direkte ind på førstepladsen af hitlisten i England og ligger også nummer et på anden uge. Nu er også den amerikanske Billboard-hitliste blevet offentliggjort, og her viser det sig, at albummet også er gået direkte ind på toppen af hitlisten med over 720.000 solgte eksemplarer i den første uge. Med andre ord topper Coldplay hitlisten i både England og USA på samme tid. De gjorde i øvrigt nøjagtigt det samme med deres forrige album, 2005’s ”X&Y”, som til dato har solgt 10 millioner eksemplarer. Godt gået i en download- og piratkopieringstid.

Som om det ikke var nok, så ligger næsten-titelnummeret ”Viva La Vida” også nummer et på download-single-hitlisten i både England og USA. Albummet ligger også nummer et i lande som Japan, Australien, Canada, Frankrig og Tyskland, men ikke Danmark, hvor Martin på anden uge holder albummet nede på en andenplads.

Gruppen spillede i aftes en udsolgt gratiskoncert i New Yorks Madison Square Garden og kan i aften opleves i Jon Stewarts ”The Daily Show” på Comedy Central-kanalen. På fredag den 27. juni gæster de Today Show på NBC, og endelig kan man se dem i Jay Lenos Tonight Show 17. juli. Coldplay indleder i øvrigt 14. og 15. juli deres amerikanske turné med to udsolgte shows i The Forum i Los Angeles. I september og oktober kommer de til Europa, men desværre ikke Danmark – Oslo, Stockholm og Hamburg er det tætteste, de kommer disse breddegrader.

I GAFFAs julinummer, der er på gaden i morgen, den 26. juni, kan du læse et stort interview med Coldplay.Coldplays hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA