x

FBI afhører GNR-lækker

FBI afhører GNR-lækker

Hemmelighedskræmmeriet omkring det kommende og utallige gange udskudte Guns N’ Roses-album ”Chinese Democracy” er så stort, at man kan se frem til at modtage besøg af det amerikanske forbundspoliti, FBI, hvis man er kommet i besiddelse af nogle af numrene og lækker dem på nettet. Det var i hvert fald, hvad bloggeren ”Skwerl” blev udsat for tirsdag morgen, fortæller wired.com

Skwerl lækkede mandag på bloggen Antiquiet ni sange, hvoraf de seks dog allerede tidligere er blevet lækket fra anden kilde. Kort efter gik Antiquiets servere ned grundet den store efterspørgsel efter sangene. Hvor Skwerl havde sangene fra, melder historien ikke noget om.

Kort efter blev han kontaktet af en person, der repræsenterede Guns N’ Roses og som fortalte, at Skwerl havde chancen for at slippe for en retssag, hvis han omgående slettede filerne – og det gjorde han så.

Morgenen efter klokken 07 blev han alligevel kontaktet af to ”Mulder and Scully”-lignende typer fra FBI, som afhørte ham. Da Skwerl havde slettet sangene, kunne han ikke vise dem til FBI, men via internettet fandt han hurtigt frem til nogle kopier af dem.

Skwerl udtaler, at han ikke er bange for en retssag: ”Jeg er nok i en lovmæssig gråzone, fordi det ikke var færdige numre, jeg downloadede. Vi er ikke sikre på, hvem der ejer disse optagelser. Jeg føler, at jeg kan overleve dette.”

Wired.com gør dog opmærksom på, at ifølge amerikansk lov kan uautoriseret distribution af et ikke udgivet album straffes med bøde eller fængsel op til ti år. Så husk lige på det, hvis du sidder i USA og har gang i at lække nogle uudgivne plader på nettet.

Guns N' Roses' hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA