x

Danmarks bedste student vil være rockmusiker

Danmarks bedste student vil være rockmusiker

Billede: Dawnbreak med Jesper Gravholt yderst til venstre

Man hører af og til anklager om, at rockmusikere ikke altid er de skarpeste knive i skuffen, men det kan man ikke sige om Jesper Gravholt, guitarist i Aars-gruppen Dawnbreak.

Gravholt er netop blevet hf-student, og med et karaktergennemsnit på 12,36 er han sæsonens hidtil dygtigste student, og det bliver svært at slå ham. Gravholt har nemlig topkarakteren 12 i alle fag, og da han har et ekstra fag på højniveau, kan han gange sit snit med 1,03 og ender dermed med et snit på 12,36 – altså 0,16 point højere end årets hidtil bedste student, Rasmus Kyng fra Risskov, der i går kunne sætte huen på hovedet med 12,2 i snit, fortæller Ritzau.

Men hvor Rasmus Kyng umiddelbart efter sommerferien vil studere datalogi på det prestigefyldte Cambridge University, vil Jesper Gravholt satse på en karriere som rockmusiker, fortæller Ritzau.

Gravholt er guitarist i gruppen Dawnbreak, som vi tidligere har skrevet om på GAFFA.dk. De har nemlig indledt et miks-samarbejde med ingen ringere end amerikanske Mike Chapman, der som producer, mikser og sangskriver har arbejdet sammen med stribevis af internationale topnavne, især i 70’erne, blandt andre Blondie, Suzi Quatro og The Sweet. Og så har han skrevet nummeret "The Best", kendt med både Bonnie Tyler og ikke mindst Tina Turner.

Dawnbreak spiller melodisk, tung rock med en markant kvindevokal i front og referencer til bands som Evanescence og Nightwish.

Bandet blev dannet for halvandet år siden og har spillet godt 15 koncerter, efter at de vandt en talentkonkurrence sidste sommer. De har endnu ingen pladekontrakt, men det er det klare mål med udgivelse af ep'en.

Samme talentkonkurrence finansierede en dag i studiet, og dertil har bandet selv smidt nogle penge efter studietid. Det er blevet til den første demo, hvor Mike Chapman indtil videre har mikset et nummer, men har planer om at mikse endnu to, måske flere.

– Det var faktisk vores forsangers far, som fandt på, at vi skulle få fat i Mike Chapman. Han var vokset op med den musik og tænkte, at vores musik lige ville passe til ham. Så fik han fat i Mike Chapmans emailadresse gennem Suzi Quatros managementfirma, har Jesper Gravholt tidligere fortalt til GAFFA.dk.

– Vi har sendt ham noget video og nogle sange, og så skrev han tilbage, at han gerne ville mikse det. Han har fået tre af vores numre, og han har mikset det ene og har sagt, han gerne ville lave de næste to også. Desuden har vi snakket med ham om muligheden for at producere vores debutplade. Hvem ved?

Dawnbreak består af: Viktoria Boyding (guitar og vokal), Jesper Gravholt (guitar), Allan Lund (bas) og Mikkel Farsø (trommer).

Dawnbreak på MySpace


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA