x

Omstridt Michael Jackson-dokumentar vinder Emmy-pris

Omstridt Michael Jackson-dokumentar vinder Emmy-pris

Leaving Neverland har vundet en Emmy-pris for Outstanding Documentary

Den todelte dokumentarfilm Leaving Neverland, hvori to mænd beskylder Michael Jackson for seksuelle overgreb, har i weekenden vundet en Creative Arts Emmy Award. 

Den 71. Emmy Awards løb af stablen i lørdags (14. september), og det var her, Dan Reeds dokumentarfilm om Michael Jacksons angivelige misbrug kunne tage Emmy-prisen hjem for Outstanding Documentary eller Nonfiction Special.

LÆS OGSÅ: REPORTAGE: Leaving Neverlands instruktør Dan Reed besvarer kritiske spørgsmål

Leaving Neverland følger vidneforklaringer fra Wade Robson og James Safechuck, der begge hævder at være blevet seksuelt misbrugt som børn af Michael Jackson. I kølvandet på dokumentarfilmens premiere blev Michael Jacksons sange bandlyst på flere forskellige radiostationer rundt om i verden.

Den verdenskendte popstjerne afviste at have gjort noget ulovligt inden sin død i 2009. Inden Leaving Neverlands premiere på HBO i marts valgte boet efter Michael Jacksons død at sagsøge HBO for 100 millioner dollars og protesterede over beskyldningerne mod den afdøde King of Pop.

“At en film, der er helt igennem fiktion, kan blive hædret i en Emmy-nonfiktion-kategori er jo ren farce. Der er ikke en eneste antydning af bevis, der støtter denne fuldkommen ensidige, såkaldte dokumentar, der blev lavet i al hemmelighed, og som ikke interviewede andre end de to medvirkende personer og deres familier,” siger en talsmand for Michael Jacksons bo til The Blast som reaktion på Leaving Neverlands vundne Emmy-pris.

Dokumentarfilmen blev også nomineret for fire andre Emmy-kategorier. I april udgav Jacksons familie mod-dokumentaren Neverland Firsthand: Investigating The Michael Jackson Documentary, der er en 30-minutters film, der har til formål at belyse information, som de mener er blevet udeladt fra den fire timer lange Leaving Neverland.

LÆS OGSÅ: Ensidig, men uafrystelig maraton-fortælling om Michael Jacksons angivelige sexovergreb


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA