x

Sangskriverforeningen DJBFA har uddelt sine årlige hæderspriser

Sangskriverforeningen DJBFA har uddelt sine årlige hæderspriser

I år går DJBFAs – Danmarks største komponist- og sangskriverforening – hæderspriser til Adi Zukanovic, Maria Faust, Hjalte Ross og Tønder Festival.

I går aftes løb DJBFAs hædersprisfest af stablen. Seancen foregik på Hotel Cecil i København. Nogle af Danmarks mest bemærkelsesværdige musiktalenter blev hyldet. Til at styre begivenhederne var skuespiller Maria Bach Hansen hyret som konferencier. Præcis som traditionen foreskriver, var der en lang række kunstnere på scenen for at fortolke hinandens mest anerkendte værker. Kirstine Stubbe Steglkjær, Katrine Heebøll, Rosa Lux & Hannah Schneider og sidst, men ikke mindst, Kathrine Windfeld var de navne, som optrådte til festlighederne. Priserne blev uddelt til følgende musikere:

"Med legende alvor kaster Adi Zukanovic (billedet) sig frådende over nye opgaver og skaber skud af forgreninger ind i både pop, jazz, klassiske orkestre og indie, der suger én væk til fremmede lande. En mand, som aldrig står stille og minder os om, at vi aldrig kan passes ind i kasser. At kasser er til for at blive brudt,” lød det i begrundelsen for prisen fra DJBFA-formand Anna Lidell. Adi Zukanovic er kendt for at være den ene halvdel af indiepop-duoen Irah. Derudover har han også indspillet og turneret med store navne som blandt andre Oh Land, Nikolaj Nørlund og Bisse. 

LÆS OGSÅ: Irah - Mellem meditation og teknologi

”Den næste komponist er kunstner – og magiker. Hun formår både som komponist og saxofonist den sjældne kunst ordløst at formidle følelser og historier. Hun har et kæmpe mod og en sult efter at afprøve nye grænser og krydsbestøve indtryk og genrer for at ende ud med sit helt eget udtryk.” Sådan lød det fra Anna Lidell om hædersprisen til Maria Faust.

LÆS OGSÅ: Fornem release-koncert med vertikal forbindelse

Den næste pris, der skulle uddeles var DJBFAs Upcoming-pris, som tilfalder et stort ungt talent på musikscenen. Den tilfaldt den 22-årige singer-songwriter Hjalte Ross, og i begrundelsen for netop det valg lød det fra Anna Lidell: "Han siger selv, at det vigtigste for ham er at lave musik, der er så tæt på ham selv som muligt. Uden at kende ham personligt, føles det som om det lykkedes. Jeg føler mig helt tæt på ham, når jeg hører musikken, som en god ven, der hvisker i mit øre. Selvom udtrykket kunne kaldes introvert, inviteres lytteren ind i Hjalte Ross' sange, der har en moden ungdommelighed over sig."

LÆS OGSÅ: Mens vi venter på solen

Ved siden af komponistpriserne hædrer DJBFA en person eller organisation, der på anden måde gør noget særligt for musikken i Danmark. I år gik prisen til Tønder Festival.

Festivalen blev rost for sit vellykkede generationsskifte og fortsatte udvikling af en afholdt festival. En festival, som følger med tiden – altid med stor respekt og kærlighed til roots og folk. Kirstine Uhrbrandt og Maria Theessink fra Tønder Festival modtog prisen.

Ud over æren modtager vinderne af hædersprisen 35.000 kroner hver, og Upcoming-vinderen indkasserer 25.000 til sit fortsatte virke. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA