Metallica er nu det største live-band nogensinde

Metallica er nu det største live-band nogensinde

En ny undersøgelse afslører, at metal-giganterne sidder på tronen af live-musik

I en undersøgelse foretaget af Pollstar, viser det sig, at Metallica er det mest succesfulde live-band nogensinde. Metallica har nemlig en samlet billetsalgs-indtægt på 1,4 milliarder dollars – cirka 9,5 milliarder kroner – som de har optjent siden 1982.

Metal-kongerne tager derfor kronen som det “største turnerende band nogensinde” og overhaler dermed andre sværvægtere såsom Guns N’ Roses og AC/DC. 

Metallica turnerer lige nu verden rundt med deres WorldWired Tour, som de har været på siden 2016, og som først afsluttes til næste år. I juli måned optrådte bandet i Parken i København med en koncert, der blev tildelt fire ud af seks stjerner af vores anmelder.

LÆS OGSÅ: Metallica reddede sig ud fra ujævn start til publikumsekstase

Den nye undersøgelse med titlen Tour & Destroy: The Case for Metallica as the World’s Biggest Touring Act har brugt tal, der strækker sig tilbage til Metallicas begyndelse og afslører derudover, at Metallica i alt har solgt 22,1 millioner koncertbilletter.

Metal-titanernes salgstal hjælpes godt på vej ved, at bandet har optrådt i 48 forskellige lande på alle verdens syv kontinenter (inklusive Antarktis), hvilket der ikke er mange live-bands, der kan bryste sig af at have gjort.

Den nuværende WorldWired Tour har til dato indtjent 430 millioner dollars fra et billetsalg på 4,1 millioner. Derudover er Metallica også førende inden for salg af merchandise, hvor de alene i USA har solgt for 125 millioner dollars siden 1991.

Pollstar har i forbindelse med undersøgelsen spurgt trommeslager Lars Ulrich om årsagen til, at Metalica fortsætter med at regere på toppen af live-musikken:

“Jeg bliver ved med at tænke og tvinger mig selv til at tænke, at vi stadig har vores bedste år foran os. Hvis nogen spørger ‘Hvad er din yndlingsplade?’, så er det den næste, som vi endnu ikke har indspillet,” siger Lars Ulrich og fortsætter:

“Det handler altid om mulighederne, altid om hvad der kan laves, og hvad der kan komme næste gang. For mig er det, hvad alt det her handler om, og jeg tror, at den indstilling er en stor del af grunden til, at Metallica stadig ‘connecter’ med så mange mennesker rundt omkring i verden.”

Metallica har i løbet af deres Europa-turné doneret 1,5 millioner dollars til forskellige velgørenheder, heriblandt til det danske forsorgshjem Potentialehotellet, der støtter unge hjemløse.

LÆS OGSÅ: Metallica giver stort beløb til danske hjemløse unge

Metallicas seneste udgivelse er Hardwired... to Self-Destruct fra 2016, en plade, der modtog fire stjerner af vores anmelder. Metal-bandet har i alt udgivet ti studiealbum og har derudover også udgivet flere live-albums og bokssæt.

LÆS OGSÅ: En symbiose mellem aggressivitet og melodisk overblik

Få en smagsprøve på Metallicas live-kundskaber i videoen herunder:

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA