x

Posthumt Leonard Cohen-album på vej – hør første forsmag

Posthumt Leonard Cohen-album på vej – hør første forsmag

Udgiver album fra graven

Selvom det er næsten tre år siden, Leonard Cohen døde, 82 år gammel, og han udgav et nyt album 19 dage før sin død, har vi ikke hørt det sidste musik fra ham. Pladeselskabet Sony Music har netop annonceret det posthume album Thanks for the Dance, som udkommer 22. november og indeholder sange, som Cohen arbejdede på op til sin død. Hør første forsmag nedenfor.

Sangene er efter Cohens død på hans ønske blevet færdiggjort af sønnen Adam Cohen, som også producerede det sidste album, Cohen udgav i levende live, You Want it Darker. Det kommende album er blevet indspillet i Los Angeles og Berlin med bidrag fra den spanske lut-spiller Javier Mas, som turnerede med Cohen fra 2008-2013, fra Leslie Feist, Damien Rice og den tidligere samarbejdspartner Jennifer Warnes på kor, Richard Reed Perry fra Arcade Fire på bas, Beck og The Nationals Bryce Dessner på guitar, komponisten Dustin O’Halloran på klaver, korene Cantus Domus og The Shaar Hashomayim, Berlin-orkestret Stargaze og producerlegenden Daniel Lanois.

LÆS OGSÅ: Leonard Cohen skrev digt med titlen "Kanye West is not Picasso"

"Ved at komponere og arrangere musikken til hans tekster valgte vi hans mest karakteristiske musikalske signaturer, så vi kunne beholde ham hos os på denne måde," siger Adam Cohen i en pressemeddelelse og fortsætter: "Det, der rører mig mest ved albummet, er den overraskede reaktion, vi får fra dem, der har hørt det. "Leonard lever!" siger de, én efter én."

Tracklisten ser ud som følger:

1. Happens to the Heart
2. Moving On
3. The Night of Santiago
4. Thanks for the Dance
5. It's Torn
6. The Goal
7. Puppets
8. The Hills
9. Listen to the Hummingbird

Leonard Cohen albumdebuterede i 1967 med Songs of Leonard Cohen og nåede i live at udgive 14 studiealbum, senest You Want it Darker, der udkom i 2016, som nævnt 19 dage før hans død.

LÆS OGSÅ: Nekrolog: So Long, LC – Leonard Cohen er død, 82 år gammel

I morgen, den 21. september, kunne Cohen i øvrigt have fyldt 85 år. Han sov stille ind 7. november 2016.

Hør første forsmag på det kommende album, "The Goal" – et kort nummer med ren recitation og ingen sang fra Cohens side, men om dette er repræsentativt for albummet, vides endnu ikke.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA