x

VIDEO: Paul McCartney mindes John Lennon og Beatles i inderligt interview


McCartney fortæller om Beatles-opbrud, drømme om John Lennon og om sin mors død.

Paul McCartney mindes The Beatles i et ærligt interview på Stephen Colberts The Late Show. Den legendariske musiker var der egentlig for at gøre reklame for sin nyligt udgivne børnebog Hey Grandude!, men endte med at fortælle om sit specielle bånd med John Lennon og om, hvordan han ofte drømmer og tænker på den afdøde Beatles-makker.

McCartney åbnede også op om at have mistet sin mor som 14-årig, og hvordan Lennons mor også døde, da han var teenager. “Vi havde et slags bånd, hvor vi begge vidste, hvordan det var, vi kendte til den følelse,” siger McCartney om Lennon i interviewet.

LÆS OGSÅ: Fem stjerner til den gråsprængte gentleman med Höfner-bassen

“Jeg havde aldrig selv tænkt, at min mors død havde påvirket min musik indtil mange år senere”, fortæller McCartney, efter at folk omkring ham udpegede forbindelsen mellem teksten til “Yesterday” og hans mors død. 

Sir Paul McCartney talte også om, hvordan han selv oplevede opbruddet med The Beatles, forholdet til John Lennon og, hvordan hans drømme har inspireret hans sangskrivning.

Om sine jævnlige drømme om Lennon fortalte McCartney, at “når man har haft et forhold som dette i så lang tid, det var et virkelig dybt forhold, og jeg elsker når folk besøger en i ens drømme. Så jeg har tit band-drømme, og de er vilde. Jeg har mange drømme om John. Og de er altid gode”. Derefter forklarede den 77-årige musiker, at melodien til “Yesterday” opståede efter en drøm, han havde haft.

LÆS OGSÅ: Den bedste og mest rørende Carpool Karaoke til dato

“Da The Beatles gik i opløsning, gik meget af snakken på, at jeg var skurken, og at John og jeg ikke rigtig kunne enes. Der var meget negativ snak omkring det, fordi alle var kede af, at The Beatles var gået hver til sit. Og jeg begyndte selv at tro på det,” fortæller McCartney inden et nostalgisk billede minder ham, hvor specielt et venskab og musikalsk partnerskab de to havde.

“Ja vi var venner. Og det er et smukt billede, for det minder mig om at arbejde sammen med ham, og hvor fedt det var.”

I morgen udgives den første musikvideo til “Here Comes The Sun” i forbindelse med 50-års jubilæums-udgivelsen af Beatles klassiske album Abbey Road, der genudgives på fredag den 27. september.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA