x

Metallica udskyder turné – James Hetfield på afvænning

Metallica udskyder turné – James Hetfield på afvænning

Aflyser koncerter i Australien og New Zealand

Metallica skriver på deres hjemmeside og sociale medier, at de må udskyde deres kommende turné til Australien og New Zealand i oktober og november, da sanger James Hetfield er blevet indskrevet på en afvænningsklinik.

"Som de fleste af jer nok ved, har vores bror James kæmpet med afhængighed fra tid til anden i mange år. Han har nu, uheldigvis, været nødt til at gen-indtræde i et behandlingsprogram for at arbejde på at komme sig igen", skriver de tre øvrige medlemmer, Kirk Hammett, Rob Trujillo og Lars Ulrich og fortsætter:

"Vi har i sinde at komme til jeres del af verden så snart, helbreddet og kalenderen tillader det. Vi vil lade jer vide det, så snart vi kan. Endnu engang: vi er knust over at have været til ulejlighed for så mange af jer, især vores mest loyale fans, som ofte rejser over lange afstande for at opleve vores koncerter. Vi takker for jeres forståelse og støtte til James og, som altid, tak for at være en del af vores Metallica-familie."

Gruppen slutter af med at fortælle, hvordan billetkøbere kan få deres penge tilbage.

James Hetfield har længe været åben om sine problemer med misbrug af alkohol, noget som han blandt andet fortæller om i dokumentarfilmen Some Kind of Monster fra 2004. Under arbejdet med albummet St. Anger fra 2003 blev han indlagt på en afvænningsklinik. I et interview med Joe Rogan fra 2016 (hør det nedenfor) fortalte han, at han havde været tørlagt siden start-00'erne, men det er altså gået galt for ham på det seneste, og han er derfor atter indskrevet til afvænning.

Den aflyste turné skulle have begyndt i Perth 17. oktober og sluttet i Auckland 2. november. Næste planlagte Metallica-koncert finder sted 28. marts i San Francisco.

Bandet spillede senest i Danmark i Parken 11. juli, hvor GAFFAs anmelder var forholdsvis tilfreds.

LÆS OGSÅ: Metallica reddede sig ud fra ujævn start til publikumsekstase

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA