x

Ane Brun til København

Ane Brun til København

Billeder: Anders Stensgaard, fra koncerten på Spot Festival, juni 2008

Den norske sangerinde Ane Brun kommer tilbage til Danmark efter sin roste koncert på Spot Festival i Århus i begyndelsen af juni.

Her var GAFFAs Simon Høgh Meldgaard begejstret for den akustiske solokoncert. Han uddelte fem ud af seks stjerner og skrev blandt andet:
”Hold da helt op en stemme, hun har. Virkelig rystende god. Den er sin egen, men ikke mere sin egen, end at Ane Brun havde helt og aldeles fuldstændig kontrol over den. Nogen gange vibrerede den, enten hurtigt eller langsomt, andre gange var det klokkerent og lige på. Nogle gange blev der sunget ganske dybt, andre gange i det høje leje på bedste vis. Smuk er stemmen i alle tilfælde.”

Simon Høgh Meldgaard fortsatte:
”Brun var helt alene på scenen og akkompagnerede sig selv på guitar. Ikke det nemmeste guitarspil, hvad der endnu engang understregede sangerindens enorme overskud i stemmen. Lidt klaverspil blev det også til, men dette var vel simpelt. Det er også det eneste kritikpunkt af Ane Bruns smukke indsats.”

Koncerten fandt sted i Musikhusets Lille Sal, og selvom der her er plads til 500 personer, måtte flere hundrede gå forgæves grundet pladsmangel.

Også Ane Bruns seneste album, ”Changing Of The Seasons”, fik fem stjerner, da det udkom i marts. Her var det Finn P. Madsen, der var den gavmilde anmelder, som blandt andet skrev:

”Ane Bruns deprimerende melankoli er et dragende eksempel på, hvor smukke sange der kan skrives, når alt håb om den forsonende kærlighed synes ude.”

Det er ikke overraskende det seneste album, der vil udgøre hovedparten af sættet i Pumpehuset, hvor Ane Brun denne gang spiller med band.

Billetsalget begynder mandag den 30. juni på Billetlugen og i Fona-butikker landet over.

Ane Brun på MySpace


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA