x

Damon Albarn præsenterer nyt projekt og Europaturné

Damon Albarn præsenterer nyt projekt og Europaturné

Den britiske multimusiker arbejder på et nyt projekt med navnet The Nearer the Fountain, More Pure the Stream Flows.

Hvis man troede, at opløsningen af bandet The Good, The Bad & The Queen i sommer betød, at Albarn ville være arbejdsløs, kan man godt tro om igen. Frontmanden i både Gorillaz og Blur hviler ikke på laurbærrene og har netop offentliggjort, at han arbejder på et nyt musikalsk projekt. Et projekt, som er inspireret af Islands dramatiske natur. 

"Landet med midnatssol. Island er et unikt land, fyldt med naturlig skønhed; gletsjere, vulkaner, termiske kilder, bjerge og bjergtagende sletter. Strækkende sig over to kontinenter er det stedet, hvor de tektoniske plader fra henholdsvis Nordamerika og Eurasien mødes. Hvad er mere fascinerende end beviset på, at tiden går sin gang, og at naturen er skrøbelig?", siger Damon Albarn i en pressemeddelelse ifølge NME.

LÆS OGSÅ: Albarn fylder 50: Her er 11 af hans bedste

"Dette nye projekt fra Albarn, som hyppigt har besøgt Island i tre årtier, vil afdække et dybt personligt stykke musik, med et stort ensemble bestående af orkester, elektronik, vokal og klaver. Titlen stammer fra et digt af John Clare", lyder det videre i NME.

I samme ombæring offentligør Albarn også, at han drager afsted på en Europaturné med sit nye projekt. I denne omgang går touren dog ikke forbi Danmark. 

Turnéplan:

Maj:
17-18: Bruxelles, (Bozar)
20: Budapest, (Mupa)
21: Eindhoven, (Muziekgebouw)
23-24: Paris, (Philharmonie)
25: Lyon, (Auditorium – Orchestre National de Lyon)
26: London, (Barbican)
27: Nantes, (Cité des Congrès)
29: Luxembourg, (Philharmonie)
31 og 1. juni: Dublin, (National Concert Hall)


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA