x

Popstjerne fra L.I.G.A designer for verdens flygtninge

Popstjerne fra L.I.G.A designer for verdens flygtninge

Ihan Haydar er kendt som trommeslager i L.I.G.A, TV-vært og tøjdesigner og kom til Danmark som flygtning fra Irak som 10-årig. Derfor har hun i år designet en grafisk og moderne mulepose og en T-shirt til Dansk Flygtningehjælps landsindsamling.

Alle der går for verdens flygtninge og samler ind til Dansk Flygtningehjælp søndag den 3. november kan i år svige en moderne mulepose med det grafiske tryk ”Peace” på engelsk, arabisk og kinesisk, over skulderen. Popstjernen Ihan Haydar har nemlig valgt at støtte landsindsamlingen ved at stå for årets design: ”Jeg ville lave et design, der understøttede den gode sag med et varmt og vigtigt budskab. Derfor har jeg skrevet ”Peace” på tre forskellige sprog. Og så ville jeg også bare gerne lave noget, der så godt ud,” fortæller Ihan Haydar med et smil.

Hør Ihan Haydar fortælle om sit samarbejde med Dansk Flygtningehjælp og hendes egen historie som flygtning. Mens muleposen altså gives ud til de indsamlere, der går på gaden søndag den 3. november, kan T-shirten nu købes for 199 kr. her 

Overskuddet fra salget af T-shirten går ubeskåret til Dansk Flygtningehjælps landsindsamling. I år går pengene i særlig grad til at sikre, at flygtninge kan få tag over hovedet, for alle mennesker har brug for et hjem for at overleve.

Det gælder i verdens største flygtningelejr i Bangladesh, hvor næsten én million mennesker lige nu er stuvetsammen under usle forhold. Det gælder i Yemen, hvor sulten truer 10 millioner mennesker på livet. Og det gælder for millioner af syrere, der fortsat er tvunget på flugt fra krigens ødelæggelser i enten deres eget land eller til et af nabolandene.

gallery_largeIhan Haydar poserer med den fede mulepose, hun har designet for Dansk Flygtningehjælp. Den koster tre timer af din tid søndag den 3. november, for det er nemlig kun indsamlere, der får en gratis mulepose. Tilmeld dig som indsamler her

EP og tour i 2020

Udover at designe T-shirts har Ihan Haydar også gang i en masse musikalske projekter. L.I.G.A er lige nu igang med at lave en EP med Joey Moe, der kommer ud i starten af 2020, og næste år tager bandet på tour rundt i landet med Joey Moe. ”Vi kommer til at besøge festivaler og spillesteder i hele landet, og det glæder vi os helt vildt til,” fortæller hun.

Flygtede som 10-årig

Ihan Haydar har selv flygtningebaggrund og flygtede fra Irak, da hun var kun 10 år gammel. For hende har hendes åbenhed og nysgerrighed været vejen ind i det danske samfund. Det har ført hende til tops ved Dansk Melodigrandprix, givet hende en popkarriere som trommeslager, debut som TV-vært, og senest har hun kastet sig ud i tøjdesign under brandet ’Najem Clothing’.

Hun er ikke i tvivl om, at hendes baggrund har påvirket hendes gåpåmod og frygtløshed i forhold til at kaste sig ud i nye projekter. Og netop derfor var det helt naturligt for hende at takke ja til opgaven med at designe årets mulepose og T-shirt til fordel for Dansk Flygtningehjælps landsindsamling. ”Det er klart, at når man har prøvet at bo i et land som Irak, så ved man, hvor heldig man er at bo her i Danmark. Der er så mange muligheder – man kan gøre lige det, man vil. Det er for dumt ikke at udnytte det og gribe de muligheder,” siger hun.

Dansk Flygtningehjælps landsindsamlingen den 3. november:

  • Dansk Flygtningehjælp samler ind i hele landet
  • Det tager 2-3 timer at samle ind, og man tilmelder sig via telefon 3373 5111 eller her 
  • Alle indsamlere får en gratis mulepose med design af Ihan Haydar
  • Alt overskud fra salget af T-shirten går til indsamlingen. Køb T-shirten her

gallery_largePå T-shirten står ordet ’Fred’ på tre forskellige sprog – engelsk, arabisk og kinesisk.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA