x

Store danske navne optræder til Kronprinsparrets Priser

Store danske navne optræder til Kronprinsparrets Priser

Billedet: Den Sorte Skole modtager Kronprinsparrets Kulturpris i 2017

Den 2. november i år afholdes Kronprinsparrets Priser for 15. gang, denne gang i Odeon i Odense. 

Ud over Kronprinsparret får showet i Odeon fint besøg af Claus Hempler, Jada, Hjalmer og Alphabeat, når disse fire artister står for aftenens underholdende musikalske indslag. Showet er stablet på benene for at hylde dansk, grønlandsk og færøsk kunst, kultur og sociale indsatser. Det er 15. gang, at D.K.H Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary står for uddelingen. For femte år i træk er Kåre Quist og Stéphanie Surrugue aftenens to værter.

LÆS OGSÅ: Den Sorte Skole modtager Kronprinsparrets Kulturpris

Grundet det 15. jubilæum vil flere tidligere vindere være på scenen, når de i alt fire priser skal uddeles. De fire priser gives med baggrund i følgende:

Kronprinsparrets Sociale Pris til en organisation eller indsats, der har gjort en markant forskel på det sociale område, og Kronprinsparrets Kulturpris til en ekstraordinær præstation med internationalt format inden for kunst og kultur samt to Stjernedryspriser, der går til spirende talenter på den kunstneriske scene og inden for socialt arbejde.

Vinderne for den Sociale Pris og Kulturpris modtager, ud over 500.000 kroner, et kalejdoskop skabt af Olafur Eliasson. Stjernedryspriserne giver 100.000 kroner. 

Af tidligere vindere kan i den musikalske afdeling nævnes Tina Dickow og Den Sorte Skole (billedet), der begge har vundet Kronprinsparrets Kulturpris og Oh Land, The William Blakes, Nive Nielsen og MØ, der har vundet Stjernedryspriser.

Showet kan følges live på DR1 fra klokken 21. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA