x

Lil Peeps mor sagsøger hans management over hans død

Lil Peeps mor sagsøger hans management over hans død

Liza Womack, den afdøde rappers mor, sagsøger First Access Entertainment over hans død i 2017

Dem 15. november 2017 gik Lil Peep, med det borgerlige navn Gustav Elijah Åhr, bort i en alder af kun 21 år, efter hvad der senere skulle vise sig at være en overdosis af det smertestillende middel Fentanyl og det angstdæmpede middel Xanax. Nu, her to år efter, sagsøger den bortgangne emo-rappers moder Liza Womack Lil Peeps daværende management-selskab, First Access Entertainment. Det skriver Pitchfork.

Womack beskylder selskabet for en række ting, heriblandt at repræsentanter pressede Lil Peep til at tage stoffer og forsyne ham med piller. Derudover pressede hans managere angiveligt Lil Peep til at forblive på turné, efter han havde spurgt om han kunne hoppe fra.

LÆS OGSÅ: Psykisk sygdom blandt musikere: "Man har ikke talt om, hvorfor de drikker og går i opløsning"

I et interview med engelske The Times udtaler Womack, at det var noget, hun ser sig nødsaget til som efterladt mor: "Jeg er meget bekymret over, at de (kunstnere i samme situation) bliver udnyttede. Hvad min søn blev udsat for er gruopvækkende, og jeg er hundrede procent sikker på, at han ikke er den eneste i den aldersgruppe, der oplever sådan noget."

En rapport-artikel fra Rolling Stone udgivet tidligere i år synes at understøtte som minimum dele af Womacks anklager, men First Access ryster ikke på hånden. I en længere pressemeddelelese skriver de følgende:

"Lil Peeps død på baggrund af en overdosis var en forfærdelig tragedie. Dog er anklagen om, at First Access Entertainment, dets ansatte, Chase Ortega (Lil Peeps manager) eller andre i First Access-regi havde noget at gøre med hans død, kategorisk forkert. 

Tværtimod prøvede vi løbende at opfordre til, at Peep skulle stoppe med at tage stoffer og derudover distancere sig fra den negative indflydelse fra stofmisbrugerne, han hang ud med. 

Det er ekstremt skuffende, at Peeps mor har valgt at igangsætte dette sagsanlæg, da hun udmærket er klar over vores forsøg – både fra First Access og Chase Ortegas side – på at styre hendes søn uden om disse forhindringer. På trods af vores engagement i hans liv, så var han en voksen, myndig person, som traf sine egne beslutninger og valgte at følge en anderledes, destruktiv vej i livet.

Efter at have gennemgået alle de relevante omstændigheder og fakta, konkluderede retsmedicineren, at Peeps død var en ulykke. Det samme gjorde Tucsons politiafdeling, efter en lang og grundig undersøgelse. 

Mens vi her på First Access er utrolig kede af Lil Peeps tidlige død, vil vi ikke tøve med at forsvare os selv mod dette offensive og grundløse sagsanlæg. Vi glæder os til, at det bliver afvist."

Lil Peeps seneste, posthume album Come Over When You're Sober, Pt 2 udkom i 2018, og fik fire ud af seks stjerner af vores anmelder.

LÆS OGSÅ: Rimfrost på ungdommen


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA