x

Paul McCartney taler ud

Paul McCartney taler ud

I august-nummeret af det engelske musiktidsskrift Uncut fortæller Paul McCartney for første gang om de sidste timer med Beatles-kollegaen George Harrison, som døde af cancer i november 2001.

Bladet indeholder en 11-siders feature-artikel om Harrison, hvor også blandt andre sitar-guruen Ravi Shankar, Patti Boyd og Monty Pythons Michael Palin giver deres besyv med om den sympatiske guitarist. McCartney fortæller:

"Jeg sad hos ham nogle timer, mens han modtog behandling lige uden for New York. Det var omkring ti dage før hans død, så vidt jeg husker. Vi spøgte, talte om sjove, fjollede ting. Det var godt, det var som om, vi drømte. Han var nærmest min lillebror, fordi jeg havde kendt ham så længe", siger McCartney og fortsætter:

"Vi holdt hinanden i hånden. Det er pudsigt, for selv på toppen af vores venskab ville vi som fyre aldrig holde hinanden i hånden. Det gjorde man bare ikke i Liverpool. Men det var godt".

Om sit første møde med Harrison og dennes indlemmelse i The Beatles fortæller den mangeårige kollega:

"Han tog sin guitar frem og spillede "Raunchy" og det var bare det - så var han med i bandet. Han var lidt for ung, nærmest i en anden aldersgruppe end os og havde lidt for meget baby-ansigt, men han spillede bare fantastisk"

Foruden rollen som den stille og lettere mystiske guitarist i The Beatles efterlod Harrison sig ved sin bortgang en imponerende solokarriere. Han var således initiativtager og arrangør af den storstillede "Concert for Bangladesh" i Madison Square Garden i 1971 - foreviget på pladen af samme navn - medlem af supergruppen The Travelling Wilburys med blandt andre Bob Dylan og Roy Orbison, ligesom han stod bag fine soloplader.

Debuten "All Things Must Pass" fra 1970 vidnede i sit voluminøse omfang om et sangskrivertalent, der kun havde haft begrænset spillerum i The Beatles, og siden fulgte en lang række udgivelser, blandt hvilke man kan fremhæve eksempelvis "Living in the Material World" fra 1973, "Dark Horse" fra 1974 og comebackpladen "Cloud Nine" fra 1987.

Et værdigt punktum blev sat med den posthumt udgivne "Brainwashed" i 2002. Samme år, på årsdagen for Harrisons død den 29. november, afholdtes hyldestkoncerten "Concert for George" med deltagelse af blandt andre de to tilbageværende Beatler, Eric Clapton og en række andre musikere.

Besøg Harrisons hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA