x

VIDEO: Marilyn Manson leger Slenderman og ligbærer


Håbløshed. Sort/hvid. Uhyggelige skikkelser. Marilyn Manson er som bekendt myrekrybenes mester og viser hvorfor i videoen til "God's Gonna Cut You Down". Se den her. 

Marilyn Manson har i flere år turneret med sin version af den velkendte folkesang "God's Gonna Cut You Down", som også er blevet performet eller indspillet på tværs af genrer af navne som Elvis Presley, Odetta og Johnny Cash. Nu har Manson udgivet en gedigen studieversion af sangen med dertilhørende musikvideo, og det hele emmer som altid af Mansons mystiske persona.

I videoen ses han blandt andet posere foran en række af kors, mens hans ranglede og svajende krop leder tankerne hen på det uhyggelige internetfænomen Slenderman. Derudover ses han næsten manisk omklamre en shotgun, alt imens teksten kredser om, at alle syndere på et eller andet tidspunkt får Guds vrede at føle. Som om det ikke var nok, så nedgraver han et lig – sit eget. Ja, der er symbolik for alle pengene. 

LÆS OGSÅ: Marilyn Manson har godt nyt om kommende album

Selvom Marilyn Manson utvivlsomt har præget sangen med sit eget unikke lydbillede, har "God's Gonna Cut You Down" af natur solider rødder i folken og countrygenren. Måske går dette udmærket i hånd med Mansons udmelding fra april om, at hans kommende album indspilles i samarbejde med Shooter Jennings, og at Manson før har draget inspiration fra bluesverdenen.

Sangen udkommer desuden på vinyl og følger i kølvandet på annonceringen af, at Manson drager på en mini-turné i USA. Touren starter i San Antonio den 24. oktober og rammer Dallas, Oklahoma City, Denver, Salt Lake City, Las Vegas og Anaheim, før Phoenix agerer sidste stop den 3. november. 

Se Johnny Cashs version nedenfor og vurder selv, hvem der slipper bedst af sted med at synge om det uundgåelige. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA