x

Alex Vargas udgiver tredje ep i EGO-trilogien

Alex Vargas udgiver tredje ep i EGO-trilogien

EGOmaniac er den tredje ep-udgivelse fra den danske musiker i år

Alex Vargas har i dag udgivet ep’en EGOmaniac og fuldender dermed sin EGO-ep-trilogi, der for den danske musiker er enden på en lang og hård, men vigtig proces og bearbejdelse af sig selv og jeg’et. Derudover giver han to koncerter med sangene fra EGO-trilogien på Østre Gasværk i København den 15. december.

Ep’ens fire nye sange beskriver facetter af sorg, da Alex Vargas pludselig mistede sin storesøster sidste år.

– Jeg har aldrig følt sorg af den styrke før. Jeg oplevede at være i en enormt egoistisk sindstilstand, og hvor svær jeg blev at leve med, midt i min og min families dybe sorg, hvor noget så naturligt som at tage hensyn og lytte til andres behov sket ikke var muligt for mig, fortæller popsangeren om tiden efter sin søsters død.

– Sangene kom fra et helt nyt sted indeni mig. De ville ud – og det hjalp. Jeg følte derfor, at det var vigtigt at gøre dem færdige, fortsætter Alex om bearbejdelsen af sin sorgproces.

LÆS OGSÅ: INTERVIEW: Vargas gør op med perfektionismen, og lader alter egoerne lege

De fire nye sange bevæger sig i en blanding af folk, country og jazzede toner og blev til for sig og på sin egen måde og beskriver forskellige facetter af sorg. 

“The Killing Kind” ramte Vargas, da han cyklede ud ad Blegdamsvej. Hele teksten præsenterede sig for ham på et splitsekund – opdagelsen af sorgen, erkendelsen af at have mistet og hvad det gjorde ved hans sind.  “A Way to Love Me Still” er en bøn til omverdenen om at holde ham ud, mens han lærte at leve med sit tab. “My Neighbour” fortæller om at se den, man har mistet over alt – og Alex Vargas ser stadig sin storesøster. Det beskriver han på “Fairytale Skies”, om samtalerne han har haft med hende, midt om natten, når han er hoppet over hegnet til kirkegården og sidder ved hendes side ved hendes grav.

Alex Vargas udgav debutalbummet Cohere i 2017 og opdagede oven på udgivelsen, at han bogstavelig talt var begyndt at trippe rundt oppe i sit eget hoved, da han var hæmmet af mål og ambitioner, og han valgte at bede en psykolog om hjælp.

– Jeg fik for vane at åbne døren og sende ”Perfektionisten Alex Vargas” udenfor. På den måde blev kreativiteten sluppet løs og jeg kunne byde perfektionisten indenfor igen, når der skulle gås mere kritisk til værks.

Det var disse psykologsessioner, der satte gang i EGO-projektet, og som resulterede i superEGO og EGOtrip, de to første af de tre ego-ep’er fra Alex Vargas. 

EGOtrip fandt Alex Vargas en alter ego-side frem – en mere frembrusende karakter som bl.a. blev portrætteret i EGOtrip-kortfilmen, der lancerede ep’en i foråret.

Alex Vargas fik stor opmærksomhed på den danske musikscene med udgivelsen af hitsinglen “Shackled Up”, som siden blev fulgt op af ep’en Giving Up the Ghost fra 2016 og har siden gjort sig bemærket med radiohits som “Higher Lover” og “Inclosure” samt udsolgte turnéer og ikke mindst koncert i Royal Arena i 2018. Vargas gav også koncert på Roskilde Festival sidste år, og modtog fem ud af seks stjerner af vores anmelder for den optræden.

LÆS OGSÅ: AV, AV, AV, hvor gjorde den sjælfulde singer-songwriter det godt

Alex Vargas gæster desuden Østre Gasværk i København to gange på samme dag den 15. december, med sangene fra EGO-trilogien.

Du kan høre den samlede EGO-trilogi her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA