Nyhed

VIDEOPREMIERE: Intens selvrefleksion fra Marshall Cecil på gedigent nyt udspil

GAFFA.dk – alt om musik

Marshall Cecil fascinerer i musikvideoen til "Soliloquy (Wouldn’t Feel Alone)” og slår på tromme for en vigtig problemstilling. 

Da Marshall Cecil entrerede den danske, alternative popscene for godt og vel to år siden, førte det til optrædener på Roskilde og Spot Festival, og det var nærliggende at tænke, at entréen skulle være det umiddelbare startskud til meget mere, meget hurtigt. 

Efterdønningerne fra gennembruddet blev dog ikke umiddelbart vekslet til forventede eller forhastede musikudspil, og det med god grund. De tre drenge har brugt tiden til virkelig at rette pilen indad og så skrive musik, der vil noget. Det mærker man på gruppens nyeste single "Soliloquy (Wouldn’t Feel Alone)”, som er en selvrefleksiv og personlig rejse i usikkerhedens og op- og nedturenes land.  


LÆS OGSÅ: Interview med Roskilde-aktuelle Marshall Cecil: Filosofiske bevidstheds-strømme

Både sangen og musikvideoen er en drømmende rejse ind i mig selv og den frygt, der kan være forbundet med at lave musik. Det er en selveksaminerende og til tider narcissistisk proces, der kan ende i ensomhed, fordi man hele tiden peger blikket mod sig selv. Sangen er åben for fortolkning og kan og skal forstås på mange måder. For mig var sangen og dens proces en kulmination og et opgør med denne følelse, fortæller forsanger og lyrisk hovedmand Daniel Abraham.

Musikalsk er udspillet en potpourri af divergerende musikalske indtryk. Sangen starter ud som en lav-tempo popsjæler kombineret med elektroniske finesser og eksploderer senere i sjælerensende og hæsblæsende rap. Disse forskelligheder gør sig også gældende for bandets nuværende sindelag:


– Der er en konstant emotionel og dynamisk op- og nedgang i vores univers – både lyrisk og musikalsk. Vi forsøger at lave musik, der ser sig forstående på den følelsesmæssige tumult, jeg mener, kan eksistere indeni os alle. Vi bringer os selv og lytteren ind i den tumult – og laver musik derfra. Det er bipolar popmusik, der hungrer efter at finde balance i kaos, udtaler forsanger Daniel Abraham.

LÆS OGSÅ: KOMMENTAR: Musikere har tre gange så stor tilbøjelighed til at udvikle angst, depression og stress

Det bipolære omdrejningspunkt med klare, definerende bølgedale, som både går op og ned, er altså noget, bandet helt bevidst trækker på i deres musik. Deres forestående debutalbum tager netop også navn fra førstesinglen fra 2017, "Going Down/Going Up".


Trioen optræder med nyt materiale på Space10 i Kødbyen i København den 8. november.

ANNONCE