x

Bad Company gendannes for en aften

Bad Company gendannes for en aften

Angiveligt for at cementere deres rettigheder til at optræde under navnet har det semi-legendariske 70'er-rock-band Bad Company valgt at gendannes for en enkelt koncert i august.

Det sker efter, at mindst et "falsk" Bad Company-band er på vej på landevejen. Til Billboard fortæller forsanger Paul Rodgers, som foruden solokarrieren er forsanger i det gendannede Queen:

"Det jeg gør, er at beskytte den arv, vi har opbygget og cementere retten til at turnere under Bad Company-varemærket. Jeg kan ikke rigtig gå ind i det nu, for det er på vores advokaters hænder, men der er en masse ting, som gør det nødvendigt at manifestere vores rettigheder". Han uddyber:

"ved at give denne enkeltstående koncert med Bad Company vil vi cementere vores ret til at turnere under dette varemærke, og enhver, som forsøger at udfordre os og misbruge vores varemærke og vildlede vores fans, vil kunne retsforfølges".

Koncerten, som finder sted den 8. august på Seminole Hard Rock & Casino i Hollywood, Florida, er gruppens første siden en gendannelse i 1999. På scenen med Rodgers vil være de oprindelige Bad Company-medlemmer guitarist Mick Ralphs og trommeslager Simon Kirke. Lynn Sorenson fra Rodgers solo-band erstatter bassist Boz Burrell, som døde i 2006.

Koncerten vil blive optaget til udgivelse på en dvd, som udkommer sammen med en kommende Bad Company-opsamlingsplade. I interviewet til Billboard lover Rodgers, at de fremmødte vil kunne se frem til klassikere som "Simple Man", "Can't Get Enough", "Bad Company," "Feel Like Makin' Love" og "Rock'N'Roll Fantasy". Og trods den business-prægede baggrund for gendannelsen forsikrer Rodgers da også, at det bliver "alletiders at se gutterne og tage ned ad den vej igen for en enkelt aften".

Og man skal som sagt ikke forvente andet end denne ene koncert: Rodgers er i front, når Queen i efteråret udsender nyt album og tager på turné, ligesom han har en solokarriere at pleje.

Bad Company blev dannet i 1973 på resterne af de hedengangne bluesrock-band Free. Da Rodgers forlod gruppen i 1982, fortsatte den tidligere Free-trommeslager Kirke og Mike Ralphs foretagendet med skiftende vokalister.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA