x

Nomadix albumdebuterer til september

Nomadix albumdebuterer til september

Nomadix har allerede kunnet opleves til blandt andet en række velgørenhedsarrangenter de sidste par år, herunder støttekoncerten for Pakistans jordskælvsofre i Circusbygningen i december 2005 og Amnesty Internationals event mod tortur året efter.

Og at det netop har været ved denne type arrangmenter, man har kunne stifte bekendtskab med duoen, er langtfra tilfældigt, for det er et meget politisk bevidst ensemble, som den 5. september smider debuten "Tracks of the Wanderer" på gaden.

Nomadix består af dansk-ghanesisk-amerikanske Søren Ocansey, som leverer de hiphop-inspirerede beats, mens dansk-somaliske Aisha Ahmed Thorsen i front veksler mellem rap og et mere melodisk udtryk.

Og netop vekselvirkningen er en vigtig pointe hos Nomadix, som i en pressemeddelelse forklarer:

”Vi tilstræber at forene yderlighederne, så der i vores musik opstår et spændingsfelt mellem den rå kant og det smukke melodiøse”, forklarer Søren Ocansey.

Aisha Thorsen supplerer: ”Vi vil gerne vise, at tilværelsens modsætninger går side om side. Netop fordi, at livet har mange facetter. Det er både smukt og råt. Vi oplever glæde og frygt, kærlighed og uretfærdighed, venskab og fordomme – alt det afspejler vores musik.”

Singlen "Cage Bird" er allerede i spil på radioens P3, og man kan efter alt at dømme godt begynde at se frem til et helt album fra de efter sigende ganske iørefaldende musikalske nomader.

Allerede ved deres optræden på Spot Festival i 2006 var GAFFAs anmelder overbevist, idet han kaldte gruppen en "urban spire, som nok skal formå at slå rod i den kommende tid" og uddelte fem af seks mulige stjerner til koncerten.

Tracklisten på "Tracks of the Wanderer" ser sådan ud:

1. Lies:
2. Cagebird feat. Al Agami
3. Danger
4. World View
5. DJ On Crack
6. Walls
7. When I Fall
8. The Wanderer
9. Rising
10. Shake Ass
11. Daydreamin
12. Track U down
13. Non Stop

Nomadix på MySpace


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA