x

Anne Linnet på turné mod tortur

Anne Linnet på turné mod tortur

Linnet giver fire koncerter til fordel for DIGNITY – Dansk Institut Mod Tortur

Anne Linnet giver fire koncerter, der kommer til at finde sted i Aalborg, Odense, København og Aarhus til maj 2020.

Sangerinden og sangskriveren spiller nemlig igen til fordel for den danske menneskerettighedsorganisation DIGNITY – Dansk Institut Mod Tortur, hvor overskuddet fra koncerterne vil gå til bekæmpelse af tortur og vold og behandling til traumatiserede flygtninge og deres familier i Danmark.

– Jeg har tidligere spillet koncerter til fordel for DIGNITY, og jeg gør det gerne igen. Det er faktisk blevet lidt af en tradition, en god tradition, og efter nogle år på Det Kongelige Teater bliver det også spændende at rykke ud – og rundt – i landet i den gode sags tjeneste, fortæller Anne Linnet.

LÆS OGSÅ: Anne Linnet: Alle Mine Drømme Til Dig

Linnet vil i koncerternes humanitære anledning primært optræde med sange fra pladerne Kvindesind fra 1978 og Barndommens gade fra 1986:

– Det er en vigtig sag, og derfor har jeg valgt, at det skal være nogle ganske særlige koncerter, hvor jeg vil spille musik fra mine to plader med Tove Ditlevsen-tekster, altså sange fra Kvindesind og fra Barndommens gade. Det har jeg ikke gjort på den måde før, og jeg glæder mig meget til at genbesøge sangene, som jeg skrev, da jeg var ganske ung i 1970'erne. Men også fordi Tove Ditlevsens tekster er tidløse. Jeg var glad for dem dengang, og jeg er stadig glad for dem, fortæller Anne Linnet.

Anne Linnet kan da også være taknemmelig for DIGNITY på et mere personligt plan, da hun ved organisationens støttekoncert på Det Kongelige Teater i 2017 mødte sin kæreste og kommende kone, Kathrine Kjær.

Direktør for DIGNITY, Rasmus Grue Christensen, udtaler om de kommende koncerter:

– Vi er stolte og taknemmelige for, at en folkekær sangskriver og sanger som Anne Linnet bakker op om kampen mod tortur og vold i en tid, hvor menneskerettigheder globalt er under pres. Vi glæder os meget til koncerterne.

Anne Linnet har sammen med Sanne Salomonsen og Lis Sørensen i år været på fællesturné og spillede blandt andet på Tiøren i Amager i juli måned en koncert, der modtog fem ud af seks stjerner af vores anmelder.

LÆS OGSÅ: Stemmerne og sangene holder stadig

Se musikvideoen til klassikeren "Barndommens gade":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA