x

VIDEOPREMIERE: Daniel Firth er 100 procent ovre sin eks... måske


Aarhusianske Daniel Firth disker op med legesyg video til “Like I Used To".

Den halvt danske, halvt britiske sanger Daniel Firth udgav i fredags den funky r&b-single “Like I Used To”, der er første udspil fra Firths ep, der udkommer i starten af næste år. 

I musikvideoen følger vi Firth efter et opbrud med kæresten, hvor han forsøger at overbevise sig selv om, at han er ovenpå og er ved at komme videre. 

SE OGSÅ: Dave Grohl rocker ud i børneshow

Sangen er måske en afspejling af den tid, jeg føler, vi lever i som unge mennesker og giver et billede af, hvordan mange håndterer kærlighed; med distance og en følelse af, at man bare kan swipe sig til den næste kæreste. Det er momentet efter et break-up, hvor man gør, hvad man kan for at overbevise sig selv og andre om, at man ikke behøver personen længere, men for andre skinner det igennem, at det er en løgn, man fortæller sig selv, fortæller Daniel Firth om “Like I Used To”-singlen.

Musikvideoen byder på en visuelt grynet, men legesyg 90’er-, og Tarantino-inspireret video, der på ærlig og humoristisk vis skildrer efterdønningerne fra et bittersødt break-up og er instrueret af Jakob Havmøller, der blandt andet står bag farverige og kreative videoer for den danske rapper Artigeardit.

SE OGSÅ: Carpool Karaoke: Kanye West tager James Corden under sine vinger

Sonisk emmer Firth af overskud, både på sin klare vokal og det musikalske udtryk, der kombinerer elementer af funk og r&b og er produceret i samarbejde med Christian Bogø Bach og Firths band.

Den 25-årige sanger og sangskriver skriver åbent om livets op- og nedture og har efter en turbulent ungdom en lys fremtid i sigte:

Flere af mine tekster omhandler identitet. At have sin familie splittet mellem to lande kan godt give anledning til identitetskrise. Da jeg satte mig for at skrive sange som 15-årig, var drømmen blandt andet at kunne hjælpe folk igennem den form for turbulens, jeg selv har følt i livet, og forhåbentligt lade folk vide, at de ikke er alene om deres kampe. Jeg håber, at folk både kan danse, grine og græde til min musik.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA