x

Caroline Henderson varsler dansksproget album og turné

Caroline Henderson varsler dansksproget album og turné

Caroline Henderson annoncerer dansksproget solo-album – med dertilhørende danmarksturné.

Den 28. februar 2020 udkommer Caroline Hendersons første soloplade på dansk. Albummet har fået titlen Den danske sang. I forbindelse med udgivelsen proklamerer Henderson desuden, at hun drager ud på en danmarksturné. Samtlige fem stop på turnéen ligger i april måned i det nye år. Se den fulde koncertplan i bunden af artiklen.

LÆS OGSÅ: Jazzdivaen gjorde publikum høje på sang, nærvær og evangelium

─ Jeg havde en inderlig lyst til at lave en personlig tidsrejse med musik, som indrammer mit syn på danskheden. Hvornår er man dansk? Og hvad betyder det? Man kan godt se dette album som en søgen efter identitet. Gennem musik får man efter min mening en smutvej til et lands værdigrundlag, historie og folkesjæl. På Den danske sang forfølger jeg den rute og bevægelse, som har optaget mig i hele mit voksenliv.

– Da jeg i sin tid kom til Danmark som brun indvandrer fra Sverige og desuden havde både Frankrig og USA med i bagagen, gav flytningen mig en nysgerrighed og sendte mig på ikke bare en fysisk, men også en mental rejse. Jeg slog ganske langsomt rødder. Og i dag er Danmark også mit land, mit sprog og min kultur, og mit dengang ensomme træ er nu blevet et stamtræ, udtaler Caroline Henderson i en pressemeddelse.

Caroline Henderson debuterede tilbage i 1995 med albummet Cinemataztic og har i alt udgivet 11 album, hvoraf Lonely House fra 2013 er det seneste. En stor del af pladerne fra Don't Explain fra 2003 og frem har haft fokus på jazzen, men det kommende album blander et akustisk og et elektronisk udtryk, der spænder fra nedtonede sange med et nordisk jazzpræg til sange med beats, kor og symfoniorkester.

Turnéen bringer Henderson til følgende byer:

15.04.20: Holbæk, Elværket
16.04.20: Aalborg, Musikkens Hus, Intimsalen
18.04.20: Hørsholm, Trommen
24.04.20: Aarhus, Musikhuset Aarhus, Lille Sal
26.04.20: København, DR Koncerthuset, Koncertsalen

Billetter til turnéen kan købes her. Linket er først aktivt fra torsdag den 31. oktober klokken 10. 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA