Jelling Musikfestival får fint besøg næste sommer

Jelling Musikfestival får fint besøg næste sommer

Jelling Musikfestival er klar med deres allerførste navn til næste års festival, og det er ingen mindre end Lukas Graham.

Verdens- og danmarksstjernerne Lukas Graham fortsætter tilsyneladende deres store festivalkaravane anno 2020. I september blev det annonceret, at bandet skulle spille på Thy Rock og Nibe Festival, og senere blev de også annonceret som hovednavn på den kommende Tinderbox. Nu er der endnu et skud på annoncerings-stammen, da Jelling Musikfestival i dag kan meddele, at deres første navn på plakaten er gruppen med Lukas Forchhammer i spidsen.

– Vi har i flere år arbejdet på at få Lukas Graham tilbage til Jelling. Og at det nu endelig er lykkedes – her otte år efter, at de totalt væltede Teltscenen til deres første festivalkoncert nogensinde – er vi virkeligt glade for. Siden Lukas Graham slog igennem på den danske scene, har der været rift om dem, ikke mindst i udlandet, hvilket har betydet få danske koncerter, så vi er meget glade. Og vi synes, det er ved at være på tide med et gensyn. Der er nemlig ingen tvivl om, at det er det største ønske hos festivalens publikum, og det er vi superstolte over at kunne indfri – og vi glæder os meget til at byde bandet velkommen tilbage, udtaler festivaldirektør Charlie Mortensen. 

LÆS OGSÅ: Danish Music Awards - Og vinderne er...

Mens bandet for længst har etableret sig som et af landets allerstørste og mest populære bands – blandt andet hev de hele tre statuetter i form af "Årets Danske Popnavn" samt "Årets Danske Radiohit" og Årets Danske Streaminghit" for "Love Someone" med hjem fra dette års Danish Music Awards i KB Hallen – er det altså en tilbagevenden til stedet hvor det hele startede i festivalregi for Lukas Graham.

– Jelling var faktisk den første festivalkoncert, vi nogensinde spillede. Det var første gang, vi fik sådan en wow-oplevelse, da mere end 5.000 mennesker sang med på vores musik. De sang endda så højt, at vi næsten ikke kunne høre, hvad vi selv spillede. Vi var fuldstændig flyvende efter den koncert, reminiscerer frontmanden Forchhammer. 

Jelling Musikfestival forløber til næste år den 28, 29, 30 og altså 31. maj, hvor Lukas Graham spiller og forventes at afslutte folkefestivalen.  

Billetsalget til festivalen begynder 1. december.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Rørende og rørt verdensnavn

Festivalkoncerterne næste sommer følger i kølvandet på et travlt år, hvor bandet blandt andet spillede hele fem udsolgte koncerter i Royal Arena og Jyske Bank Boxen foran 80.000 fans, samt på Bøgescenen til Skanderborg Festival, hvor vi kvitterede med fem ud af seks stjerner. De er desuden højaktuelle med singlen "Lie", som kan høres her. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA