x

ABBA bliver aldrig gendannet

ABBA bliver aldrig gendannet

De seneste år har budt på en sand syndflod af gendannede bands i sværvægtsklassen – eksempelvis Police, Rage Against The Machine, The Who, Iggy Pop & The Stooges, Smashing Pumpkins, My Bloody Valentine, Genesis, Take That, The Verve, Dinosaur Jr. og mere kortvarigt Led Zeppelin, Pink Floyd og Spice Girls – men man skal ikke regne med at se ABBA på den galej.

I et interview med The Sunday Telegraph i går afviser de to sangskrivere i ABBA, Björn Ulveaus og Benny Andersson, nemlig, at ABBA kunne finde på at finde sammen på scenen igen, også selvom de fire medlemmer fredag for første gang i 22 år viste sig offentligt sammen i forbindelse med premieren på filmudgaven af ABBA-musicalen ”Mamma Mia” i Rival-biografen i Stockholm. Filmen har Meryl Streep, Pierce Brosnan, Julie Walters og Colin Firth i hovedrollerne.

”Vi vil aldrig vise os sammen på scenen igen,” siger Björn Ulveaus. ”Der er simpelthen ingen motivation for os til at finde sammen igen. Penge spiller ingen rolle, og vi vil gerne have, at folk husker os, som vi var. Nemlig unge og fulde af energi og ambitioner. Jeg kan huske, at Robert Plant sagde, at Led Zeppelin var blevet et coverband nu, der spillede coverversioner af deres egne sange. Jeg mener, han ramte hovedet på sømmet.”

ABBA alias sangerinderne Agnetha Fältskog og Anni-Frid ”Frida” Lyngstad og sangskriverne og de lejlighedsvis sangere Björn Ulveaus (guitar) og Benny Andersson (klaver, keyboard) fik deres helt store internationale gennembrud, da de i 1974 vandt det internationale melodi grand prix med ”Waterloo”. I 1982 gik de i opløsning efter at have udgivet syv studiealbum under ABBA-navnet (samt et enkelt som Björn, Benny, Agnetha & Anni-Frid) og have fået i alt ni nummer et-hits i England.

ABBAs bagkatalog sælger stadig i milliontal hvert år, ikke mindst takket være talrige opsamlinger.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA