x

Michael Jacksons sokker sat til salg for formue

Michael Jacksons sokker sat til salg for formue

For den nette sum af to millioner amerikanske dollars kan du tilegne dig beklædningsgenstande fra en af "The King of Pop"s mest ikoniske optrædener.

Det er utvivlsomt et af musikhistoriens mest ikoniske momenter overhovedet. Året er 1983, scenen er Pasadena Civic Arena i Californien, og under Motowns 25-års jubilæum er den altoverskyggende stjerne Michael Jackson. Under megahittet "Billie Jean" bryder MJ pludseligt ud i en række af vildtfarende og energiske dansemoves, herunder én specifik bevægelse, hvor han med fremadrettet krop og ansigt bevæger benene og fødderne bagud. Som går han på en tyngdekraftløs måne, kunne man næsten fristes til at sige.

Selvom det måske kan være svært at forestille sig – han havde året forinden udgivet Thriller, som den dag i dag stadig er verdens mest solgte album nogensinde – katapulterede ”Moonwalken” Michael Jackson yderligere øverst på stjernehimlen og eviggjorde hans tilstedeværelse i den tidløse popkultur.

Er du en af dem, der som ung purk eller purkinde har stået hjemme foran spejlet og øvet din ”Moonwalk” og dine bedste bud på ”Shamone!”, har du nu mulighed for at tage oplevelsen skridtet videre. Sokkerne, som Michael havde på den legendariske aften er nemlig sat på auktion. Det skriver CNN.com

LÆS OGSÅ: I dag er det 10 år siden, Jackson døde: 19 episoder, der ændrede karrieren

De krystal-beklædte sokker kommer på auktionsblokken den 13. november gennem auktionsfirmaet Gotta Have Rock and Roll, som har specialiseret sig i musik-memorabilia. Auktionen starter på 100.000 dollars, men sokkeparret forventes at indbringe omkring 2 millioner. 

CEO for auktionsfirmaet, Ed Kosinski, udtaler, at sokkerne ser meget slidte ud, men at han ikke ved, hvor meget eller om de overhovedet er blevet brugt af MJ efter hans optræden i Californien, som var en del af tv-specialen Motown 25: Yesterday, Today, Forever. 

Sokkerne er ikke det eneste Jackson-relaterede, der er på spil til auktionen. Også hans "Suit of Lights" fra Victory-turnéen i 1984 samt en Chicago Bulls-trøje, som han og basketballstjernen og navnebroderen Michael Jordan har signeret, er på blokken den 13 november. 

LÆS OGSÅ: Kurt Cobains cardigan fra MTV Unplugged solgt for rekordbeløb

Michael følger så at sige i fodsporene af andre af fortidens kæmpestjerner, der har fået solgt tidligere, umiddelbart uinteressante beklædningsgenstande relaterede til ikoniske optrædener på auktion. Sidste måned blev Kurt Cobains cardigan fra den famøse MTV Unplugged-koncert solgt for hele 2,25 millioner dollars. Hvis prognoserne holder stik, kan Michael Jacksons slidte sokker altså se sig slået med et mulehår af en plettet og uvasket cardigan med cigaretmærker.

Sikke en tid vi lever i. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA