x

Journey Fest klar med nye navne inden for metal og hiphop

Journey Fest klar med nye navne inden for metal og hiphop

Det bliver festligt og multifacetteret, når Journey fest til februar har flere internationale navne på plakaten. 

Journey fest har før været garant for at agere københavnsk spotlight for navne som IceageLiss og slowthai og feststarter for hovedstadens publikum. Folkene bag har da også allerede annonceret Journey Fest 2020 i VEGA den 21. februar med Sandy (Alex G), Vegyn og Dirt Bike. Nu er anden del af mini-festivalen klar, og den løber af stablen allerede torsdagen den 27. februar, hvor en række forskelligartede, internationale kunstnere får overrakt spotlyset på Amager Bio.

LÆS OGSÅ: Journey Fest med spændende internationalt line-up

Amerikanske og aggressive Ho99o9 har længe været med til at skubbe til rammerne for, hvad hiphop kan byde på, og er med sit punkede og anarkistiske lydunivers banebrydere for den eksperimenterende og elektroniske afskygning af genren. Det er ikke for sjov at bandet, som udtales "Horror", har turnéet med barske gutter som Korn og Alice in Chains og samarbejdet med The Prodigy. 

Det kræver sit at blande 80'er-inspireret retroheavy og moderne thrash, og så alligevel bryde igennem i mainstreamen med blandt andet en udsolgt koncert i DR Koncerthuset som en del af P6 Beat Rocker og en kåring som skabere af årets album 2017 OG 2018 i Ekstra Bladet. Det er ikke desto mindre, hvad danske Slægt (billedet) kan pryde sig med. Growling og energiudladninger for de hårdeste iblandt os.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Sort slægtsforskning

For britiske 404 var året 2019 himmel og helvede. Gennembruddet blev sikret med ep'erne Guild One og opfølgeren Guild Two: Forever, hvor musikkollektivet lægger an til et mix af punket hip-hop og hårde trap-progressioner, endda tilsat følsomme r'n'b-slowjams. Imidlertid gik en af gruppens stiftere, Mina "Silvertongue" Topley-Bird (datter af Tricky og Martina Topley-Bird) på dybt tragisk vis bort, kun 24 år gammel, hvilket reducerede bandet fra fem til fire medlemmer. Der er en god sandsynlighed for, at både de optrædende og gæster når hele følelesesregisteret igennem under koncerten. 

Den brede skare af genrer, der løber som en rød tråd gennem arrangementet, kulminerer med et ligeledes lyd-kontrasterende dj-sæt af danske Susanne Benther Mouritsen, alias Yuri. Siden debut-ep'en i 2017 har hun medvirket på forskellige udgivelser og features under mange pseudonymer og varsler "new age industrial og en konstant flakken mellem det maskinelt voldsomme og det blidt transcenderende."

Billetsalget skydes i gang i morgen fredag den 8. november klokken 10.00, og du kan erhverve dig dine billetter via linket her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA