x

VIDEOPREMIERE: Natlyst fortolker forelskelsens aspekter i æstetisk video

VIDEOPREMIERE: Natlyst fortolker forelskelsens aspekter i æstetisk video

Danske Natlyst har begået en forrygende flot billedside til deres nummer "Mere"

Videoen til "Mere" af Natlyst viser to unge mennesker i en larmende tom lejlighed. Parret danser med en inderlig kontakt, og både ord som kærlighed, frustration, usikkerhed og forsoning dukker op i tankerne på beskueren. Alt i mens nummerets insisterende trommer driver musikken frem. Hele seancen ender med en art psykedelisk outro, som sætter punktum for såvel musikken og videoens narrativ.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Lunefuld lussing til tårekanalerne

Natlyst er et ungt aarhusiansk band, som opererer i den mørke ende af spektret. De udforsker tendenser som kønsidentitet, seksualitet, ivrighed og ungdom. Temaer, som alle vækker genklang i musikvideoen til "Mere". 

─ "Mere" er fortællingen om et tomt menneske, som vil fyldes op. Ligesom hele vores debutalbum, Modig, er "Mere" skrevet under en depression. Der er derfor et helt uundgåeligt underliggende mørke undervejs i hele sangen, alt imens man forsøger at holde fast i lykken. Det er en beskrivelse af den slags forelskelse, hvor man aldrig får nok, og hvor man konstant er sulten efter mere af det hele, fortæller forsanger Amanda Drew til GAFFA og fortsætter: 

─ Alle følelser var dæmpede af depressionen, så da jeg pludselig forelskede mig – en følelse så stærk, at den ikke uden videre kan – ville jeg kun have, ja, mere. Det er lige dele hengivenhed til lyset og flugt fra det iboende mørke. På én gang kommanderende og kærlig, kælen og kynisk.
 
– Da jeg skrev den, troede jeg bare, det var en ganske almindelig kærlighedssang, og de bagvedliggende følelser og kærligheden var da også ægte. Men jeg kan i retrospekt se, at der var så meget afhængighed, så meget angst og så meget virkelighedsflugt – alle sammen ting, som jeg nu bestræber mig på ikke at sætte i forbindelse med ren kærlighed.
 

─ Musikvideoen til "Mere" er et indblik i alle de stormfulde følelser. Vi ville anskue forholdet med sulten og dramaet og vise nysgerrigheden i ungdommens kærlighed. Skuespillerne, Sine og Jonas, fanger følelserne så naturligt og bærer dem så stærkt på deres kroppe – alt sammen formidlet smukt af Karmacat. Det var kontrasterende følelser, det er en kontrastfyldt sang, og det er nu også blevet en kontrastfyldt video, som favner både det mørke og det lyse, siger Amanda Drew.
 
Natlyst blev dannet tilbage i 2016 og spiller koncerter med alt fra to til syv medlemmer på scenen.
 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA