Taylor Swift får nu lov til at spille sine gamle sange på tv

Taylor Swift får nu lov til at spille sine gamle sange på tv

Pladeselskabet Big Machine er på tilbagetog

Striden mellem Taylor Swift og hendes tidligere pladeselskab Big Machine lader til at være på vej mod en løsning. I sidste uge fortalte Swift på de sociale medier, hvordan Big Machine på grund af en kontraktmæssig binding havde nægtet hende at optræde med sine gamle sange i et medley ved det kommende American Music Awards-show, hvor hun skal modtage prisen Artist of the Decade, og som bliver sendt i tv, ligesom selskabet havde nægtet at lade hendes gamle numre indgå i en kommende Netflix-dokumentar om superstjernen.

Big Machine svarede offentligt, at de ikke havde forsøgt at bremse hendes optræden i American Music Awards eller den kommende Netflix-dokumentar, om end de undlod at forholde sig til de konkrete anklagepunkter, altså at Taylor Swift ikke kunne bruge sine gamle sange.

Nu skriver Big Machine så i en udtalelse til Billboard, at selskabets kunstnere ikke behøver selskabets tilladelse til at optræde i tv eller andre medier, om end Big Machine ikke nævner Swift ved navn.

Big Machine skriver, at selskabet har "besluttet at tillade alle deres kunstneres optrædener at blive streamet efter showet og at blive genudsendt på de platforme, der er fælles enighed om" og fortsætter: "Det skal noteres, at pladekunstnere ikke behøver deres selskabs tilladelse til at optræde i tv eller noget andet live-medie. Et pladeselskabs tilladelse er kun nødvendigt for lyd- og billedoptagelser med kunstnere med kontrakt og når det handler om, hvordan disse optagelser skal distribueres."

Det fremgår ikke, om Netflix nu også kan bruge gamle Taylor Swift-sange i den kommende dokumentar.

LÆS OGSÅ: Taylor Swift frataget retten til at spille egne sange i tv

American Music Awards-showet finder sted i Los Angeles søndag den 24. november.

Striden mellem Taylor Swift og Big Machine opstod tidligere på året, da den tidligere ejer Scott Borchetta solgte selskabet til Scooter Braun, der især er kendt for at være manager for Justin Bieber. Big Machine har blandt andet udgivet Taylor Swifts første seks album, det vil sige hele hendes bagkatalog bortset fra dette års Lover, der er udsendt i et samarbejde mellem Republic Records og Taylor Swifts eget selskab, Taylor Swift Productions. Swift udtalte sig meget kritisk om dette salg, da Scooter Braun ifølge hende "har mobbet hende i årevis", og hun har også sagt, at hun vil genindspille alle sine seks første album for at få ejerskab over indspilningerne.

LÆS OGSÅ: Taylor Swift er ikke bekymret for fornyet søgsmål

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA