x

Kanye annoncerer opera og har nyt kristent album på vej

Kanye annoncerer opera og har nyt kristent album på vej

Den amerikanske rapper synes at have fundet fornyet inspiration og begiver sig nu ud i at lave en vaskeægte opera, der bærer titlen Nebuchadnezzar. Derudover samarbejder han med Dr. Dre på nyt album

Det er ikke mere end et par uger siden, at Kanye West udgav sit længe ventede og flere gange udskudte kristne album Jesus Is King, der modtog tre ud af seks stjerner af vores anmelder.

LÆS OGSÅ: Vorherre bevares: Fra Trumptosse til Jesus freak

Nu har Kanye annonceret sin første opera med Nebuchadnezzar, der også er navnet på den længst regerende konge i oldtidens Babylon. 

På Twitter har rapperen lagt et billede op, der illustrerer et guldbelagt program over den kommende opera, hvorpå den babylonske konge tilsyneladende skulle være indgraveret.

Det har dog vist sig rent faktisk at være Kong Darius, en hersker fra oldtidens Persien, som er afbilledet på Kanyes billede, skriver Pitchfork.

Operaen er instrueret af italienske Vanessa Beecroft og bliver fremført i Hollywood Bowl den 24. november og vil indeholde musik fra Kanyes helt eget Sunday Service-kor.

LÆS OGSÅ: Carpool Karaoke: Kanye West tager James Corden under sine vinger

I et interview med Zane Lowe fra sidste måned inden udgivelsen af den seneste Jesus Is King-plade udtalte Kanye sig også om oldtidskongen Nebuchadnezzar (eller Nebukadnesar på dansk) i forbindelse med sin Yeezus-turné:

“Gud siger: “lad mig tage denne Nebukadnesar-type-karakter” – Nebukadnesar var kongen af Babylon, og han kiggede på hele sit kongerige og sagde: “jeg har gjort det her”. Jeg stod på toppen af bjerget og talte om Yeezus og sagde: “Jeg er en gud”. Jeg havde en person klædt ud som Jesus.

Men det er ikke eneste spændende nyt fra Kanyes verden.

For nu har Mr. West lagt endnu et billede op på Twitter, hvor han står sammen med hiphop-superproduceren Dr. Dre i et studie, med teksten: “Ye og Dre Jesus Is King Part II kommer snart”.

Efter billedet at dømme er der altså allerede en opfølger til sidste måneds Jesus Is King på vej, der kommer til at byde på et musikalsk samarbejde mellem de to hiphop-giganter.

I Kanyes verden er intet vel og mærke dog mejslet i sten, og det er ikke til at sige, hvad de to hiphop-stjerner har i gære eller hvor lang tid, der skal gå, før projektet ser dagens lys.

Det er dog første gang, at Kanye og Dr. Dre indgår i så tæt et samarbejde. De er begge anset som to af de allerstørste hiphop-producere nogensinde, så det bliver spændende at se, hvordan dette musikalske samarbejde kommer til at tage form på det kommende projekt.

Kanye beskrev i 2010 til Rolling Stone sin beundring af Dr. Dre:

“Jeg mødte første gang Dre i december 2003. Han spurgte mig, om jeg ville producere et nummer for The Game. Først blev jeg ‘starstruck’, men efter 30 minutter tiggede jeg ham om at mixe mit næste album. Han er definition på et sandt talent: Det føles, som om Gud har placeret Dre her for at lave musik, og ligegyldigt hvilke kræfter der arbejder imod ham, så ender han altid på toppen af bjerget”.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA