x

VIDEOPREMIERE: Katinka-guitarist tager os med på eventyr i smuk, animeret video


I denne animerede video til nummeret “Nostalgia”, der bruges i DR3-serien Doggystyle, følger man et firbens søgen efter sin egen oprindelse

Simon Ask er kendt for at være guitarist og producer i den danske rockpop-gruppe Katinka, som han var med til at danne i 2012.

Sidste år leverede han som solo-artist ep’en Dive med singlen “Nostalgia”, der nu har modtaget en eventyrlig musikvideo. 

LÆS OGSÅ: Katinka varmer op til turnéafslutning med smuk video

I videoen følger man et menneskeligt firben, der forlader sin landsby og drager ud på et eventyr med et gammelt fotografi som eneste ledetråd, hvor en mand, der ligner firbenet, står med armen over skulderen på et kvindeligt firben, der har en prinsessekrone på hovedet. “Nostalgia”-videoen er en fortolkning af nostalgien som tema, hvorfor vi følger firbenet lede efter sin egen oprindelse i den store eventyrverden.

“Nostalgia” er komponeret af Simon Ask, som også selv spiller alle sangens instrumenter, der byder på ukulele, klaver, synthesizere og ikke mindst en støvsuger, som er blevet brugt til at skabe en omkringliggende støj i nummeret.

Videoen er skabt af Mikkel Mainz, der bruger figurerne fra sit eget tegnefilms-fantasy-univers Tales of Alethrion.

Seere af DR3-serien Doggystyle vil muligvis kunne genkende tonerne til sangen, da den flere gange er blevet brugt i serien.

Simon Ask spillede tidligere på året i VoxHall i Aarhus med bandet Katinka og gav en koncert, der blev kvitteret for med fem ud af seks stjerner af vores anmelder, der beskrev Simon Ask således:

“Som guitarist markerer Simon Ask sig både med elegant fingerspil på akustisk guitar (med effekter) på eksempelvis førnævnte ”Søndermarken” og med flotte, elektriske soloer på for eksempel ”2 veje”, hvor hans spil i det høje register vækker diskrete associationer til Pink Floyds David Gilmour.”

LÆS OGSÅ: Bjerregaard & Co. brød gennem alle barrierer


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA