x

Alex Vargas udforsker sit ego i to forestillinger

Alex Vargas udforsker sit ego i to forestillinger

Den danske sanger og musiker, Alex Vargas, har i år udgivet hele tre ep’er i en trilogi under den samlede titel EGO, hvor han udforsker facetter af sig selv. Det hele kulminerer på de skrå brædder, når han den 15. december afholder to udsolgte forestillinger på Østre Gasværk.

Man kan ikke påstå, at Alex Vargas har hvilet på laurbærrene eller skruet ned for ambitionsniveauet siden sit gennembrud og titlen som Årets Danske Solist ved Danish Music Awards i 2016. Den produktive musiker har både turneret i ind- og udland med hans indlevende liveshows. Fokus i 2019 har dog indtil videre været på udgivelserne af tre ep’er i hans EGO-projekt, nemlig superEGO, EGOtrip og EGOmanic.

– Jeg har valgt at kaste mig over egoet. Tanker og bearbejdelse, som selvfølgelig er opstået på papir i min lyrik, men også er kommet til udtryk i sangene, mens jeg har indspillet dem, fortæller Alex Vargas om tilblivelsen af de tre EP’er.

– Jeg har grebet sangskrivningen an på vidt forskellige måder – som en slags sideprojekter, for at imødekomme forskellige sider af mig selv og udforske nye facetter af ”Alex Vargas”. Men de har hver især fundet hinanden - og jeg har fundet dem.

I trilogien findes udgivelser som "Silent Treatment", "Now That I Think About It", "Girls On Millionaires" og "The Killing Kind" – sidstnævnte fremførte han i en rørende performance til dette års Danish Music Awards. Fælles for alle numrene er, at teksterne åbner op for et intimt, personligt indblik i sangerens liv og dets udfordringer på godt og ondt.

EGO-projektet kulminerer i to udsolgte forestillinger på Østre Gasværk den 15. december, hvor Alex Vargas vil kunne opleves live i de unikke rammer. Og det hele bliver lidt anderledes. Forestillingerne bliver delt op i tre akter – én for hver EP, som hver repræsenterer forskellige sindstilstande og stemninger. Én ting er sikkert: Alex Vargas’ altoverskyggende talent får frit spil på de skrå brædder.

Link til EGO på vinyl 
Link til streaming af EGO 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA