x

Rap møder klassisk i festugen

Rap møder klassisk i festugen

Til september er der i Århus Festuge et arrangement med titlen Rap-o-Fonia, hvor syv klassiske musikere, seks rappere og en dj møder tolv kendte, klassiske musikstykker, der bliver tilsat beats og rim.

Hiphop møder altså klassisk musik til et arrangement sammensat af DJ'en og komponisten Lawand Shakur Othman – også kendt som DJ Turkman Souljah – i samarbejde med den klassiske komponist Bo Gunge.

Sammen har de bearbejdet musikken til en 70 minutters koncert for syv klassiske instrumenter, dj, rap og beats.

Per V. kæder koncerten sammen, når rapperne Negash Ali, Nappion, J-Spliff, Jøden, Nat ill og U$o byder på nye rim over festugetemaet "Åben By", mens de syv klassiske musikere spiller til.

Om idéen til projektet siger direktør Henrik Hjorth fra arrangøren, Musikhuset Århus:

"Som en del af integrationsarbejdet i Århus Kommune har Musikhuset Aarhus taget initiativ til "Projekt Vestby". Projektet søger at trække nye målgrupper til Musikhuset, og et konkret resultat af dette arbejde – Rap-o-Fonia - ser nu dagens lys. Musikhuset arbejder i den sammenhæng tæt sammen med foreningen "Aarhus Took It", der ud over at afvikle en ambitiøs rap-festival også udfører socialt arbejde i Århus. Vi er meget glade for samarbejdet med "Aarhus Took It" og forventer os meget af det i fremtiden".

Koncerten byder blandt andet på uddrag af en klaverkoncert af Rachmaninov, et drys af Tjajkovskijs "Svanesøen", lidt "Eine Kleine Nachtmusik" af Mozart, ligesom der også bliver plads til toner af både Bach, Bizet og Paganini.

Fra Aarhus Symfoniorkester kan man opleve Todd Cadieux (violin), Erik Søndergaard (violin), Lise Pehrson (bratsch), Michael Gottschalck (cello), Judith Werle (fløjte) og Kim Hansen (trompet) samt den klassiske koncertpianist Jacob Nielsen.

Rap-o-Fonia kan opleves i Symfonisk Sal i Musikhuset torsdag 4. september.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA