x

VIDEOPREMIERE: Rigmor skildrer smukt et liv i tomgang


Hjemløse René spiller hovedrollen i videoen

Det aarhusianske indieband Rigmor er klar med anden single fra deres kommende debut-ep og en tilhørende musikvideo. Singlen har titlen "Vægtløs", og her skildrer gruppen med egne ord "den meningsløshed, der følger med de evindelige valg, den unge generation står over for." Se videoen ovenfor.

Som bandet også påpeger, er et liv i tomgang dog ikke forbeholdt den unge generation, og det bliver illustreret i Peer Jon Ørsteds musikvideo, hvor hovedrollen spilles af en ældre, autentisk hjemløs mand, René og smukke, udtryksfulde statuer, alt sammen filmet i Rådhusparken i Aarhus. Bandet har dedikeret videoen til René, idet de understreger, at de ikke ser hans liv som indholdsløst og tomt, men fremhæver, at hans kraftfulde blik måske er "en accept af livets vilkår, måske en løftet pegefinger om ikke at give op".

Rigmor, der er dybt inspirerede af Michael Strunges digte, udgav i august deres debutsingle "Træ", og i samme måned udråbte GAFFA bandet som værd at ”holde øje med” og skrev blandt andet: ”... det sender et fint nik til den kulturarv, der er Michael Strunge. Samtidig bliver vi taget ved hånden af et samfundskritisk, ungt band med noget på hjerte. På præcis samme måde som Strunge selv vandrede ligeligt mellem manierne, er Rigmor både blidt og støjende på en og samme tid og alligevel aldrig samtidig.”

Bandet består af forsanger Sarah Wichmann, guitarist Oliver Stuart, bassist Victor Sousa og trommeslager Lasse Lykke.

LÆS OGSÅ: VIDEOPREMIERE: Rigmor som talerør for en generation

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA