x

Sæt skub i jeres musikkarriere

Sæt skub i jeres musikkarriere

Mange mennesker producerer musik i håbet om, at dette en dag kan blive deres levevej. For mange er det en drøm, at deres musik bliver spillet i radioen, eller at de får lov til at fyre den af på orange scene på Roskilde Festival. Kampen er dog hård, hvis I vil nå til tops.

 

Hvilken retning skal I gå?

Vil dig og dit band gerne skabe et navn, som folk kender, kan det være en god idé at vælge en musikalsk retning. Spiller I musik i øst og vest, kan det nemlig være svært for jer at få en trofast fanskare.

En musikalsk retning betyder naturligvis ikke, at I skal spille sange, som alle minder fuldstændig om hinanden. Der må gerne være rigeligt med variation. Men skal I klare jer godt kan det være en fordel at være opmærksom på den målgruppe, som I henvender jer til.

Tag hvad I kan få

Sommetider hører man historier i radioen eller på TV’et om folk, der gik i seng som kassemedarbejdere og vågnede op som superstjerner, fordi de havde lavet et hit hjemme i stuen. Selvom dette er drømmen, er virkeligheden dog ofte anderledes.

Derfor gælder det i de flestes tilfælde, at man må sige ja til, hvad man kan få. Uanset om I spiller et par numre på en bar, hvor kun to personer møder op, kan I være sikre på, at ordet vil sprede sig, hvis I klarer det godt.

Hvem står for hvad?

Vil I gerne have opbygget en professionel karriere, er det vigtigt, at alle aspekter af rockstjernelivet bliver taget seriøst internt i bandet. Dette gælder eksempelvis også, hvem der står for leje af øvelokalerne eller betaling af diverse udstyr.

For at der ikke går rod i regnskaberne, kan det være godt med et brugervenligt og overskueligt program. Dette kan for eksempel være Dinero. Scan kvittering med det samme, så du kan sende et billede af fakturaen til skyen. Så kan I bevare overblikket.

Et godt netværk

Ligegyldigt hvor snobbet det lyder, kan man ikke komme udenom, at et godt netværk er vejen frem i mange tilfælde. Derfor handler det om at bruge de mennesker, der også spiller musik, i jeres omgangskreds.

Vær ikke bange for at opsøge store navne. Får I kontakt til et etableret band, som bliver vilde med jeres musik, er det ikke umuligt, at I får lov til at spille som opvarmning.

Bliv ved med at prøve

Succés kommer ikke natten over, og derfor er det vigtigt, at I ikke giver op. Jeres band udvikler sig hele tiden, og sandsynligvis bliver I konstant klogere på, hvad meningen med bandet egentlig skal være.

For at jeres band skal blive kendt af folk, er der utrolig mange ting, der skal gå op i en højere endhed. Der skal være en efterspørgsel på lige præcis den musik, som I laver. I skal skille jer ud fra mængden og lave noget unikt. Det er ikke til at sige, hvornår dette sker. Derfor er det bare om at blive ved med at spille så længe I brænder for det, og synes det er sjovt.

At leve af musikken er ikke bare et arbejde det er en livsstil man lever for 24 timer i døgnet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA