x

Kira udgiver soloplade

Kira udgiver soloplade

Kira Skov debuterede i 2002 sammen med gruppen The Kindred Spirits med albummet "Happiness Saves Lives", og sammen udgav de yderligere to plader inden opløsningen i 2007.

Sangerinden udgav desuden albummet "Faith" sammen med Tore Johansson under navnet The Gospel, men nu har Kira Skov lagt begge projekter bag sig og er klar til at fokusere på sin solokarriere.

Et vigtigt skridt blev taget, da Skov underskrev en pladekontrakt med London-selskabet Brownpunk, der ejes af rapperen Tricky.

Dermed var hun klar til at indspille sit album i København sammen et fast hold af musikere bestående af:

Nicolai Munch-Hansen på bas, klaver og guitar
Ned Ferm på keys og tamburiner
Silas Tinglef på trommer og guitar
Oliver Hoiness på guitar

Det er det samme hold, der under navnet The Ghost Riders kommer til at udgøre det band, der til efteråret drager på turné i det danske.

Kira har for første gang selv produceret, i et tæt samarbejde med sit band og i særdeleshed Nicolai Munch-Hansen, som desuden er medkomponist på en række af sangene.

Det er desuden lykkedes det at få amerikanske Mark Howard til at mikse pladen, hvilket er lidt et scoop. Mark Howard har nemlig tidligere optimeret lydudtrykket for navne som Tom Waits, Bob Dylan, U2, Iggy Pop, Daniel Lanois og Emmylou Harris.

Fra midten af juli drager Kira desuden på en omfattende verdensturné som gæst i triphop-stjernen Trickys band med koncerter i det meste af Europa samt Japan, Sydkorea og Australien.

Kira klar med sit første album i eget navn den 1. september.

Kira online


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA