Nyhed

Stockholm-syndrom? A$AP Rocky vil give fængselskoncert i Sverige

GAFFA.dk – alt om musik

A$AP Rocky spenderede en stor del af sin sommer i varetægtsfængsel i Stockholm, og han nåede åbenbart at knytte sig så tæt til stedet, at han nu vil tilbage. Rapperens agentur meddeler nemlig, at han vil give en koncert i selvsamme fængselssystem, som holdt ham indespærret. 

Sagen om Rakim Mayers – bedre kendt som A$AP Rocky – og hans anholdelse i Stockholm efter en koncertoptræden hos vores svenske naboer var noget nær det mest omtalte i musikverdenen hen over sommeren. Episoden tiltrak opmærksomhed fra alt fra diverse megastjerner, der krævede A$APs frihed, til selveste præsident Trump, der mente, at der helt oprigtigt var tale om en gidseltagning.

Rocky nåede at sidde bag tremmer i godt og vel en måned, før han blev løsladt, men nu tager sagen en ny drejning. Hvorvidt der er tale om Stockholm-syndrom eller noget lignende er uvist, men hvorom alting er, vil A$AP Rocky give en koncert i enten Kronobergfængslet, hvor han selv sad tilbageholdt, eller et andet fængsel i eller omkring Stockholm. Det skriver Expressen.


LÆS OGSÅ: KOMMENTAR: Fængslet i Sverige og i Trumps politiske spil

Rockys management har sendt en anmodning afsted til den svenske kriminalforsog om at afholde en koncert i et fængsel, hvor det kan det lade sig gøre, og som så skal ligge enten den 11 eller 12. december, hvor han alligevel er i landet for at give en offentlig koncert. I meddelelsen står der følgende:  

"Han (A$AP Rocky) forespørger nu, om der foreligger nogle muligheder for, om han kan optræde for de indsatte på Kronoberg eller i nogle andre fængsler eller anstalter i Stockholmsområdet."


LÆS OGSÅ: A$AP Rocky vender tilbage til Sverige

Arrangementet vil dog umiddelbart blive mere omfattende end som så. 

"Forestillingen ville kræve plads til både Rakim Mayers og en dj, som i fællesskab vil fremføre omkring 11 sange. Derudover vil opsætningen kræve plads til teknisk lydudstyr og deromkring fire til fem personer, der optager dokumentation af koncerten," skriver folkene bag A$AP. 


Måske netop derfor er kriminalforsorgen ikke kommet frem til en beslutning endnu.

"Vi har modtaget anmodningen, men har ikke umiddelbart truffet en afgørelse. Vi er dog i gang og prøver helt enkelt at kigge på de forskellige facetter. Når nu det er en så stram tidsramme, prøver vi at komme frem til noget hurtigst muligt," udtaler Gustav Berg, pressesekretær i den svenske kriminalforsorg.

ANNONCE