x

Jelling Musikfestival klar med første hovednavn til 2020

Jelling Musikfestival klar med første hovednavn til 2020

Den engelske sanger og sangskriver Passenger er første internationale hovednavn på Jelling Musikfestival 2020.

Den 35-årige Brighton-folk-pop-musiker Passenger med det borgerlige navn Michael Rosenberg optrådte blandt andet talrige gange som gademusikant, inden han fik sit gennembrud i 2013 med "Let Her Go".

Passenger startede egentlig med at være et band, der blev dannet af Mike Rosenberg og Andrew Phillips tilbage i 2003. To blev til fem, og kvintetten udgav i 2007 debutalbummet Wicked Man’s Rest. Debuten fik aldrig en efterfølger, da bandet gik i opløsning i 2009.

Mike Rosenberg tog dog bandnavnet med sig videre og har siden 2009 udgivet album og optrådt under navnet Passenger. Faktisk har han udsendt intet mindre end ti studiealbum som soloartisten Passenger, senest Sometimes It's Something, Sometimes It's Nothing at All fra i år. Singlen ”Let Her Go”, der var anden single fra det tredje album All the Little Lights fra 2012, gav Passenger et internationalt gennembrud.

"Let Her Go" er i dag blandt de 50 mest streamede sange i verden nogensinde, og for nylig rundede musikvideoen til nummeret hele to milliarder visninger på YouTube, hvilket bringer Passenger i selskab med navne som Major Lazer, Adele og Passengers gamle ven Ed Sheeran. De to har kendt hinanden, siden de optrådte på samme scene på en kælderpub i Cambridge tilbage i 2006, før nogen af dem slog igennem, og de har også turneret sammen.  

Passenger besøgte senest Danmark i 2018, hvor han spillede i Store Vega, og GAFFAs anmelder var godt tilfreds.

LÆS OGSÅ: Fredagshygge med følsom folkpop

Jelling Musikfestival løber af stablen i den gamle jyske kongeby fra 28.–31. maj. Festivalen åbnede for billetsalget den 1. december og har tidligere offentliggjort, at Lukas Graham kigger forbi.

Se mere på www.jellingmusikfestival.dk

Varm op med "Let Her Go":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA