x

The Who hyldes af yngre kolleger

The Who hyldes af yngre kolleger

Lørdag gav The Who deres første fulde koncert i trekvart år, da de deltog i optagelserne til musikkanalen VH1s årlige "Rock Honors"-show i Los Angeles. Højdepunkter fra showet kan ses på kanalen torsdag.

Inden legenderne gik på scenen og fyrede op for "My Generation", "Baba O'Riley" og andre, var de forinden blevet hyldet af yngre bands, som gav versioner af Who-klassikere.

Både Flaming Lips, Pearl Jam og Foo Fighters var således på scenen for at vise deres respekt. Om Foo Fighters-frontmand havde Roger Daltrey forinden udtalt til Reuters: "Jeg er en kæmpe fan af Dave Grohl. Han har en rockguds mentalitet".

I samme interview slog han fast, at der ikke er aktuelle planer om ny turnéaktivitet eller nyt album fra gruppen, som udsendte comebackpladen "Endless Wire" i 2006. Derimod har Daltrey arbejdet med et akustisk band, og overvejer desuden at udsende sit første soloalbum i 16 år.

I aften er Townshend og Daltrey - den overlevende halvdel af The Who - dog igen i aktion. Denne gang til en privat fest i anledning af det nye XBox-spil Rock Band II, hvor Who-klassikeren "Won't Get Fooled Again" er inkluderet.

Festen finder sted på det 82 år gamle Orpheum Theatre i Los Angeles. På scenen bakkes Townshend og Daltrey op af bassist Pino Palladino, som erstatter den oprindelige bassist John Entwistle, der døde af et hjertetilfælde i 2002.

Zak Starkey, søn af en vis berømt trommeslager, sidder ind for Keith Moon, som gik bort allerede i 1980.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA