x

Top 10: Her er de mest spillede danske julesange

Top 10: Her er de mest spillede danske julesange

Koda har netop udgivet sin liste over de mest populære julesange

Julen er fyldt med gamle klassikere, når det kommer til musik. Det kan føles, som om de gamle sange kører på repeat, år efter år. Men en ny tendens har sneget sig ind på listen over de mest populære danske julesange, fortæller Koda, der organiserer de danske sangskrivere. 

─ Vi har de seneste år oplevet, at musik skrevet til julekalendere i dette årti har gjort sit indtog på Kodas liste over de mest indtjenende julesange. Det er også tilfældet for hele fire af sangene på dette års liste, der i øvrigt ellers udelukkende består af sange skrevet før årtusindeskiftet, siger Jens Juel Andersen, afregningschef i Koda.

Nogle vil sige at Kodas udregningsmetoder også medtager sange afspillet i fjernsynet, og de derfor ikke nødvendigvis er populære, men snarere bare spillet meget. Men den går heller ikke. 

LÆS OGSÅ: Julebal i musikland: Hør alle de nye julesingler her

─ Musik til julekalendere optræder ikke kun på julehitlisten, fordi de bliver vist på tv gennem hele december. Nogle sange får også lov til at leve videre flere år efter, at julekalenderen blev vist for første gang. Og modsat hitlistens resterende sange, viser vores data, at disse sanges placering i høj grad skyldes, at de er meget populære på streamingtjenesterne – så måske er de nye generationer godt i gang med at definere deres egne juleklassikere, siger Jens Juel Andersen.

Se den fulde liste over de mest indtjenende danske julesange:

1. Mads Langer - "I en stjerneregn af sne"
2. Mads Langer - "Tag mig med"
3. Gasolin' - "Endelig jul igen"
4. Juice Feat. S.O.A.P. & Christina - "Let Love Be Love"
5. Caroline Henderson - "Vil du være min i nat"
6. MC Einar - "Jul - Det' cool"
7. Burhan G & Frida Brygmann -"Tinka"
8. Rasmus Seebach - "Lille store verden"
9. Annika Askman - "Julen kalder"
10. Thomas Helmig & Søs Fenger - "Når sneen falder"

Kodas Julehitliste er en opgørelse over de julesange skabt eller medskabt af et Koda-medlem, som har tjent mest i 2018 og de første måneder af 2019.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA