x

GAFFAs julekalender 2019 - 21. til 24. december

GAFFAs julekalender 2019 - 21. til 24. december

21. Bill Callahan: Lonesome Valley

IAMJJ:Jeg har fulgt Bill Callahan siden Sometimes I Wish We Were An Eagle-albummet og lærte senere hen hans tidligere projekt Smog at kende, hvilket jeg også havde stor optur over. Jeg elsker, hvordan han blander forskellige genrer og gør det til sit eget, samt måden han synger sine til tider lidt syrede tekster på. Jeg får også super grineren på nogle gange, når jeg hører hans musik, selvom det nok ikke er meningen. Undskyld, Bill.

– Men jeg ser for mig en knækket mand i 40’erne, der er sådan lidt humør-forladt og en smule dorsk i det, og så har den den der lidt “fuck mig/jeg-duer-ikke-til-noget/shoegazer”-attituden, men så alligevel bliver sangen reddet, fordi den kan noget, ingen andre sange kan. “Lonesome Valley” fra hans seneste album Shepherd In Sheepskin Vest har jeg virkelig hørt meget i 2019. Jeg får sådan lyst til at flytte på landet, gro mit eget weed, købe mig en hest og være pisse ligeglad, når jeg hører det nummer.

22. Billie Eilish: Xanny

Blondage: – Mit valg er landet på “Xanny” som den bedste sang, jeg har hørt i 2019. Jeg hørte Billies album When We all Fall Asleep, Where Do We Go første gang på en lang køretur med en Uber gennem L.A. i april, da jeg var på vej til en sangsskrivningssession. Jeg blev fuldstændig blæst omkuld! Jeg fandt sidenhen ud af, at hun har komponeret og produceret hele pladen sammen med sin storebror hjemme i hans soveværelse i L.A., så derfor var det ekstra perfekt at blive forelsket på selve gerningsstedet for disse dystopiske og smukke sange.

– “Xanny” er så modig en sang, og jeg elsker, hvordan hun som blot 16-årig helt åbent og spiddende tager afstand fra misbrug af stoffer. Den scene, som hun beskriver i sangen med de fuldstændigt dopede venner, der ikke har andet at byde på end askebægre, står meget klart for mit indre blik, da det minder mig om tider fra mine egne teenageår. 

– Derudover er produktionen er så fed og minimalistisk, men med masser af forvrængende og distortende effekter, og når sangen udvikler sig til nærmest Beatles’ke dimensioner i klaverkompositionen mod slutningen, får jeg totalt kuldegysninger. Jeg er meget glad for, at verden er blevet beriget med denne lysende pop-poet, og jeg mener helt seriøst, at man kan tale om en popscene før og efter Billie Eilish.

23. Chris Brown featuring Drake: No Guidance

Stefan: – Dette nummer har jeg lyttet så sindsygt meget til i 2019, da det er to af de største inden for hip, hop og r&b, som bare eksekverer et catchy og vibet nummer til perfektion. Den underspillede storhedsfølelse, man får, når man hører det her nummer, sker kun meget sjældent i mit univers. Plus at nummeret kommer fra Indigo-pladen, som i sig selv spiller max. 

Se musikvideoen til "No Guidance" og hør hele julekalender-playlisten nedenfor:

Hør hele julekalender-playlisten:

 

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA