x

Nick Cave i gavehumør – se koncertfilm fra København gratis

Nick Cave i gavehumør – se koncertfilm fra København gratis

Showet fra Royal Arena i oktober 2017 kan ses i sin fulde længde

Nick Cave er i gavehumør, for han har netop lagt koncertfilmen Distant Sky på YouTube til fri afbenyttelse. Filmen er en optagelse af hele Nick Cave & The Bad Seeds' koncert i Royal Arena i København 20. oktober 2017 og har tidligere kun været vist i biografer verden over én dag, den 12. april 2018 samt på Caves hjemmeside i en kort periode i april 2019, men er aldrig udkommet på dvd. Fire af sangene er dog udgivet på ep'en Distant Sky (Live in Copenhagen) fra 2018.

"Jeg har fået mange breve på The Red Hand Files (Caves fan-hjemmeside, red.), der har spurgt om adgang til Distant Sky – Live in Copenhagen-filmen. Her er den! Med julekærlighed, Nick," skriver Cave på Twitter.

Filmen er instrueret af David Barnard og fik flotte anmeldelser, ligesom koncerten gjorde det. Showet var Caves første optræden i Danmark oven på udgivelsen af det særdeles roste, sorgbearbejdende album Skeleton Tree fra 2016 og adskilte sig fra de øvrige koncerter på turnéen ved, at den danske sopran Else Torp medvirkede på duetten "Distant Sky", ligesom hun gør på albummet.

LÆS OGSÅ: Guddommeligt gensyn med mesteren fra Melbourne

Nick Cave & The Bad Seeds har i år udgivet endnu et meget rost album, Ghosteen, og annonceret to nye koncerter i Royal Arena, 20. og 21. maj. Der er i skrivende stund stadig billetter til begge optrædener.

Desuden er Cave aktuel i udstillingen Stranger Than Kindness i Den Sorte Diamant fra marts til oktober.

LÆS OGSÅ: Stor Nick Cave-udstilling ser dagens lys i Danmark

Se den to timer og 23 minutter lange koncertfilm her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA