x

RECession-navne på plads

RECession-navne på plads

Den århusianske festival RECession løber af stablen på forskellige af byens spillesteder den 31. oktober og 1. november. Og nu er de første navne på plads (se nedenfor).

Samtidig efterlyser arrangørerne imidlertid nye, interressante navne til årets festival. Festivalens koordinator og talsmand Kim Holm siger:

"Det er vigtigt for os at sprede ordet om, at vi
som tidligere meget gerne vil præsentere nye, spændende talenter fra den danske musikscene. Derfor hører vi gerne fra musikere og bands, der mener, at de passer ind i festivalens profil, som favner bredt indenfor genrerne rock, electronica og hiphop".

Festivalen, der i sin levetid kunne præsentere navne som Einstürzende Neubauten, Spiritualized, The Fall, El-P, Chris Clark, Spleen United og Violent Femmes, tager igen iår forskud på løjerne med "opvarmningsarrangementer" allerede fra slutningen af juli måned.

"Vi satser på at blive mere synlige end tidligere, idet vi tyvstarter festivalen med nogle koncerter allerede her fra juli og så frem til festivalen i oktober", siger Kim Holm.

Den 25. juli er de dansable elektroniske genrer i fokus på Train, hvor de to kvindelige dj's Ida Engberg fra Sverige og københavnske DJ Djuna Barnes sætter gang i festen. Den 27. september står i rockens tegn på Teater Katapult, og på Kulturnatten den 10. oktober står den på electronica i Kunstbygningen. Disse navne er endnu ikke fastlagt.

"Men ét er sikkert. Udover de dybsindige musikoplevelser har vi med RECession også en klar intention om at den festglade stemning skal være til stede. Det er lykkedes fint de tidligere år, og den stil vil vi gerne føre videre og forstærke", siger Kim Holm.

Om de just annoncerede navne siger han:

"Vores fornemmeste opgave er fortsat at skabe en festival, der præsenterer musik på kanten, som giver publikum en unik koncertoplevelse. Vi har fokus på de bands, der har en særlig lyd og udtryk, og som ikke lige kan sættes i bås. Det er dem, der med tiden bliver de banebrydende kunstnere, som man husker," siger Holm og fortsætter:

"Vi vil have kunstnerne, der trykker på forskellige knapper hos lytteren. Både i form af især den energiske og udadvendte optrædende, men også det mere drømmende og indadvendte. Så opnår vi en tydelig dynamik, nogle spændende kontraster og ikke mindst god variation i festivalens samlede program".

RECession
31.10.-1.11.

DÄLEK (US)
RISQUÉ (F)
KONE (US)
DIAL M FOR MURDER (S)
TONE (DK)
KLOAK (DK)
ELECTROJUICE (DK)
ZVOOK MESCALIN (DK) (billedet)
HJORTENE (DK)

Festivalens hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA