x

Jarvis Cocker arbejder på soundtrack

Jarvis Cocker arbejder på soundtrack

Mens det hidtil kun er blevet til et enkelt soloalbum fra den tidligere Pulp-frontmand Jarvis Cockers side - den fremragende "Jarvis" fra 2006 - har manden til gengæld været ganske aktiv i kulissen og har leveret sange til andre kunstnere, gæsteoptrådt, kurateret m.v.

Nu arbejder Cocker, som i dag residerer i Paris, angiveligt på sange til en kommende børnefilm af "The Royal Tennenbaums"-instruktøren Wes Anderson, skriver NME. Det drejer sig om en animeret udgave af Roald Dahls "Fantastic Mr. Fox".

Det er ikke første gang, Cocker arbejder med børnemusik. Sidste sommer agerede han kurator for Meltdown Festivalen, som han lod kulminere i en koncert, hvor folk som han selv, Nick Cave, Beth Orton og Pete Doherty fortolkede Disney-klassikere.

Cocker er p.t. i Chicago, hvor han optræder på weekendens Pitchfork Festival, og udtaler om det aktuelle projekt til Time Out Chicago: "Jeg har skrevet tre-fire sange, hvoraf nogle muligvis bliver til bidder af soundtracket". Så har man da ikke sagt for meget.

Samtidig har Cocker varslet, at han senere på året agter at gå i studiet for at arbejde på sit andet soloalbum, som efter sigende vil blive tungere og mere rocket end sin forgænger.

Allerede i foråret afslørede Cocker titlerne på to nye sange, "The Usual" og "Girls Like It Too", hvoraf sidstnævnte dukkede op på YouTube i en koncertoptagelse fra Chile.

Cocker udtalte forleden til BBC6 Music om den kommende plade, der forventes at udkomme i 2009:

"Det, jeg har forsøgt at gøre med det nye materiale er, i stedet for bare at sidde og vente på, at inspirationen indfinder sig - hvilket tager en evighed - at skrive tingene sammen med bandet. Og det er lidt mere højrøstet". Sangeren fortsætter:

"Det gav mig virkelig noget at tænke over, det havde jeg aldrig oplevet før. Pulp kunne være højrøstet, men vi rockede ikke rigtig ... well, måske lejlighedsvis", udtaler sangeren, som iøvrigt i vanlig selvironisk stil tilføjer, at han ser det mere rockede udtryk som et udslag af midtvejkrise.

Jarvis på MySpace


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA