x

Glade sømænd og gamle travere

Glade sømænd og gamle travere

Om det er John Fogertys (billedet) energiske optræden ved årets Jelling Festival tidligere på sommeren eller bare sangenes tilsyneladende uopslidelige karakter, der gør udslaget vides ikke, men i hvert fald ligger Creedence Clearwater Revivals "Best of"-plade igen i denne uge nummer et på den officielle albumhitliste.

På andenpladsen finder vi et anderledes nyt indslag, idet det kække ensemble De Glade Sømænds album "Søforklaringer" har foretaget et markant spring fra sidste uges 24.-plads.

Nyhedsværdien i Coldplays seneste skive "Viva la Vida or Death and All His Friends" er for nedadgående, hvilket afspejles i salgslisteplaceringerne, hvor pladen er dalet fra de sidste par ugers første- og andenplads til en tredjeplads i denne uge.

Teenageren Martin fra det populære tv-show "X Factor" sælger stadig godt, om end sidste uge tredjeplads er erstattet af en fjerdeplads i denne uge.

Nyudgivelsen "Mamma Mia! – The Movie Soundtrack" stryger ind på en tolvteplads, mens Dolly Partons nye "Backwoods Barbie" kun lige formår at komme med i top 20, på trods af at sangerinden nyligt har aflagt visit i landet.

Netop aktuel koncertvirksomhed kunne formodes at være årsag til, at den flere år gamle opsamlingsplade "The Essential Leonard Cohen" i denne uge er at finde helt oppe på en 17.-plads.

Natasjas "I Danmark er jeg født" er røget ud af top 20, idet den er faldet fra en 15.- til en 21.-plads, mens salget af både Tina Dickows "Count to Ten" (25.) og Kaj & Andreas "Vores sange" (26.) er for opadgående i denne uge.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA